Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Special jaaroverzicht 16-31 januari 2017

Koning Winter zorgt voor groententekort

De jaarwisseling zorgt voor een kroon op het werk van G. Sevenhuysen VOF. Het bedrijf vierde haar eeuwfeest en kreeg het predicaat Hofleverancier. De in 1916 door Pieter Sevenhuijsen opgerichte handelsmaatschappij vernoemde het bedrijf naar zoon Gerrit. Bij de oprichting bestonden de hoofdactiviteiten vooral uit kool, in de loop der jaren ontwikkelde het bedrijf daarnaast de overzeese export van consumptie- en pootaardappelen, uien, knoflook, witte en rode kool en diverse andere groenten.


De directie, bestaande uit Niels en Jan van der Ben en Teun Paarlberg

Er zijn een aantal logistieke bedrijven die zich melden met nieuwtjes. De Agro Merchants Group nam de nieuwe locatie bij de Maasvlakte-Rotterdam feestelijk in gebruik. De samenwerking van A. van Dongen & Heerschap, Heestermans Logistiek, Fruit Forwarders en VDC Logistics zorgt voor een nieuwe naam in de transportwereld: VDH The Freight Managers. Logistiek dienstverlener op het water DPWorld breidt wederom uit in opslagcapaciteit in reefercontainers bij de haven van Antwerpen. Ook het aantal m2 vastgoed in de sector is uitgebreid. Boekel uit Oudkarpspel, im- en exporteur van vollegrondsgroenten voor ongeveer 250 telers, hield een groot feest in het nieuwe bedrijfspand.

Midden januari vierde de familie Boekhout groot feest samen met familie, vrienden en collega's. Pieter Boekhout werd vijftig jaar. Hij had al langer grijze haren dus was voorbereid op het ronde getal en voelt zich gezegend zo'n mooie leeftijd te bereiken.


Pieter Boekhout en zijn vrouw Dirian

En er was meer heugelijk nieuws vanuit Boekhout-redactie: Christine Heijboer beviel van zoontje Job en zo werd redacteur Izak Heijboer voor de 4e keer vader.

Na de wateroverlast in Spanje eind december 2016, is koning Winter de nieuwe boosdoener: gestolen courgettes, grote verliezen en aangepaste menu's. Er zijn lege schappen in de supermarkten en #courgettecrisis is trending topic op twitter. De prijzen van bladgroenten gaan door het dak door de Spaanse tekorten. Maar Nederlandse telers profiteren daar beperkt van.



Aan de andere kant van de wereld behaalt het Team de Groot fresh group op de 30e plaats tijdens de 39e editie van de Dakar rally.

Een opmerkelijke carrièreswitch trekt de aandacht. Niels Krist, 29 jaar en werkzaam als verkoper bij Greydanus in Heerenveen gaat bij SC Heerenveen aan de slag als e-sporter.

 

Nog een switch, na ruim twee jaar onder de vlag van Marni Fruit gewerkt te hebben met Marni Organics hebben Cees van Vugt en Jeffrey Moret de aandelen van het bedrijf overgenomen en starten door onder een nieuwe naam: TOFF(The Organic Fresh Factory). Onder een al veel langer bestaande naam, de domeinnaam www.fruitveiling.nl is al vijftien in het beheer van de fruittelers Wyno en Roel Vermeulen uit Dronten, werd eind januari een online AGF-handelsplatform gerealiseerd. De vollegrondssector presenteerde zich tijdens de Vollegrondsgroentedagen 2.0. Daar bleef het rustig door de spruitenoogst.