Groothandel Becker & Wermelskirchen, Düsseldorf

"„Afzet citrus zal over 1 tot 2 weken weer toenemen"

Citrus wordt op dit moment steeds belangrijker op de Großmarkt Düsseldorf. Vooral in de kerstperiode zijn de sappige zuidvruchten zeer geliefd. Momenteel is het voor de groothandelaren een rustige periode, maar de afzet zal over 1 tot 2 weken weer toenemen, aldus Christian Hoffmann, verkoper van het bedrijf Becker & Wermelskirchen. "Daarom hebben we sinds dit jaar drie merken clementines in het assortiment, waaronder ook de smakelijke Blue Orange.''

"De Blue Orange is qua smaak iets zoeter dan de andere merken in ons aanbod: de Tobsine en Malin. De Tobsine verkopen we echter nog steeds het meeste, circa 1000 kistjes per week. Deze is ook al zeer lang op de markt, dus veel klanten zijn van deze soort overtuigd.'' De prijsverschillen tussen de merken zijn relatief klein: de Blue Orange kost 14 euro per kistje (circa 7,5 kg), de Tobsine 18 euro per kistje (circa10 kg). Alle producten zijn afkomstig uit Spanje.


In het magazijn van de firma Becker & Wermelskirchen: Christian toont de Blue Orange clementines (links) en de Malin-clementines (rechtsboven). Rechtsonder een pallet met Blue Orange.

Breder opstellen
De groothandelaar uit Düsseldorf heeft pas sinds dit jaar de Blue Orange en de Malin-clementines in het assortiment. Daarvoor bood zij alleen Tobsine aan. Christian: "We hadden al Blue Orange sinaasappelen en merkten dat deze zeer goed werden ontvangen door onze klanten. Daarom besloten we om breder op te stellen en ook de clementines aan te gaan bieden. Dit werd ook zeer goed ontvangen door onze klanten.'' Christian stelt echter dat de belangstelling voor sinaasappelen en clementines ook bij de andere merken samenhangt. "Sinds we de clementines in het assortiment hebben koopt een klant van ons wekelijks 20-30 kistjes Malin-clementines. Daarvoor vroeg hij hier niet eens om.''


De voorzijde van Becker & Wermelskirchen

Buiten de citruspartijen heeft Becker & Wermelskirchen sinds circa een jaar ook ingevlogen mango's in het assortiment. Momenteel bepalen de producten uit Peru de handel in plaats van de Braziliaanse mango's. De kwaliteit is echter tamelijk zwak, aldus Christian. "De eerste levering klopt noch qua kleur noch qua rijpheid. De tweede levering is echter al veel beter. Peru heeft echter een goede naam. Als er mango's uit Peru zijn dan is er nauwelijks vraag naar de Braziliaanse producten.'' De prijsverschillen zijn hier echter iets groter: voor een kistje mango's uit Peru (6 kg) betaalt men momenteel tussen de 38 en 42 euro. De Braziliaanse mango's kosten circa 32 euro per 6 kg.


De tweede levering van ingevlogen mango's uit Peru is al beter qua kleur en rijpingsgraad

Veelzijdig productpalet
Becker & Wermelskirchen is sinds 1982 op de Großmarkt Düsseldorf vertegenwoordigd en ontstond uit een fusie tussen Wilhelm Wermelskirchen en Hans Becker Obst-Gemüse-GmbH. De clientèle bestaat onder andere uit gastronomiebedrijven, zelfstandige retailers en weekmarkthandelaren. Het bedrijf heeft zich in de afgelopen jaren steeds meer gespecialiseerd op zuidvruchten en exoten - zoals zoete aardappelen, papaja's en noten. Veelzijdigheid is echter nog steeds het zwaartepunt van het bedrijf: het productpalet bestaat namelijk ook uit tomaten, aardbeien en sla van allerlei soorten.


Ingevlogen mango's uit Peru: momenteel verkrijgbaar op de Großmarkt Düsseldorf

Verdere informatie:
Firma Becker & Wermelskirchen GmbH    
Großmarkt Düsseldorf hal 9
Tel: +49 (0) 211 4220163
   

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018