Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Hacienda Casa Chica

Peruaanse citrussector focust op easypeelers en nieuwe rassen

"Dit seizoen waren Tango, tangelo, minneola en Washington navels nog onze belangrijkste citrus. Hier zal de komende jaren echter verandering in gaan komen. De teelt van tangelo's en minneola's zal dalen en de productie van late easypeelers zal aanzienlijk groeien. De verschuiving is bedoeld om tegemoet te komen aan de markttrends. We willen onze klanten rassen aanbieden die beter beantwoorden aan de eisen van hun cliënten," legt Arturo Hoffmann van Agrícola Don Ricardo uit, het moederbedrijf van Hacienda Casa Chica. 



Het bedrijf heeft de easypeelers Tango, W. Murcott/Nadorcott, Orri in haar portfolio en doet op het moment een test met Oronules. Het grootste gedeelte van het fruit wordt naar de Verenigde Staten en Canada geëxporteerd, op de voet gevold door Europa en het Verenigd Koninkrijk. Er worden ook kleine volumes naar Latijns-Amerika en Rusland geëxporteerd.



"Het was een goed seizoen en onze volumes zijn gegroeid. We hebben dit bedrijf een paar jaar geleden pas overgenomen, dus we zijn onder andere bezig geweest met het veranderen van de rassen. Dit was het eerste jaar dat we een grotere hoeveelheid late easypeelers, zoals Tango en W. Murcott beschikbaar hadden. Ondanks de grote volumes die er wereldwijd op de markt zijn, houdt de sterke vraag aan. Dit is een goed telen, zeker gezien de aantallen die we gedurende de laatste jaren hebben aangeplant," aldus Arturo. 



Voor meer informatie:
Arturo Hoffmann Harrison
Agricola Don Ricardo
Ica, Peru
E: ahoffmann@adr.com.pe
T: (+511) 3729393
Publicatiedatum: