Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chilenen maken promotietour door China

ASOEX heeft het nieuwe Chileense fruitseizoen in China afgetrapt met een presentatie in Sjanghai. Hierbij stond de export van verse blauwe bessen en kersen naar China centraal. 



Het evenement in Shanghai vormde het begin van een promotietour langs de vijf belangrijkste groothandelsmarkten in China: Guangzhou, Shanghai, Beijing, Shenyang en Chengdu. Het doel is om het nieuwe Chileense kersenseizoen in te luiden en Chinese importeurs en groothandelaren rapportages te geven over de ontwikkelingen binnen de Chileense fruitsector. 

ASOEX hoopt op deze manier de vraag onder Chinese consumenten te verhogen, vooral in middelgrote en kleinere steden. 



Chili is een belangrijke leverancier van seizoensfruit aan het noordelijk halfrond en zal dit ook blijven. De ASOEX is echter van mening dat Chili ook grote mogelijkheden heeft om haar aanwezigheid in China te vergroten. De Chileense sector werd ontwikkeld door talloze particuliere initiatieven en wordt gekenmerkt door het ontbreken van handelsbarrières. China is een belangrijke markt voor de Chileense fruitexport en het land wil haar positie op deze markt versterken, met name voor druiven, kersen, avocado's, nectarines, pruimen, kiwi's, appelen en blauwe bessen. 

Uitdagingen
Een grote uitdaging is het verkrijgen van markttoegang voor fruitsoorten zoals peren en citrus, waarvan de procedure nog niet is afgerond en het verhogen van de consumptie van kersen, blauwe bessen, avocado's en nectarines onder Chinese consumenten. 

Ontwikkeling van rechtstreekse fruitexport uit Chili, per categorie in tonnen



Export naar markten in Azië in tonnen

Fruitexport naar China in tonnen



Bron: Asociación de Exportadores de Frutas de Chile AG (ASOEX)

Publicatiedatum: