Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italië: meer vraag naar pomelo door Aziatische expats

Pomelo's zijn nog relatief onbekend in Italië. Ondanks dat zijn er overal in Italië groothandelaren die een paar dozen pomelo's voor handen hebben. Er zijn witte en rode pomelo's, waarbij met name de rode pomelo de laatste tijd steeds populairder is geworden.



De gemiddelde groothandelaar heeft tussen de 2 tot 20 dozen beschikbaar. Er is echter steeds meer vraag vanuit Aziatische expats. Met name immigranten uit China, Pakistan en Bangladesh vragen om pomelo's. Gezien veel groentenwinkels door expats uit deze landen worden gerund, is duidelijk te zien hoe de pomelo aan terrein wint.



Volgens Paolo Bernardi, een expert op het gebied van exotisch fruit, is de omzet echter nog steeds klein. "De pomelo komt al een poos uit China, terwijl deze een paar jaar terug nog werd geteeld en geëxporteerd vanuit Israël. Op 30 oktober kostte een doos rode pomelo's tussen de €16 en €17, terwijl een doos met witte pomelo's een prijs kreeg van tussen de €13 en €14. Elke doos heeft ongeveer tien tot twaalf stuks fruit."



De vraag neemt met name toe in de grote steden. Amazon Prime heeft nu pomelo's in voorraad en verkoopt deze voor €3,54 per kg. Volgens een voorlichtingsfolder van Amazon komt de pomelo voornamelijk uit China en Vietnam, is het fruit rijk aan kalium en ascorbinezuur en past de pomelo bij elk voedingspatroon.
Publicatiedatum: