Nieuwe oogst kriel geveild voor 1 mln dollar per ton

De opkomst voor het jaarlijkse Aardappelbranche-diner in het Nationaal Wijncentrum van Australië te Adelaïde overtrof alle verwachtingen!De veiling van nieuwe oogst kriel, de enige in zijn soort in Australië, geopend door senator Anne Ruston van het Ministerie van Landbouw en Waterbeheersing, eindigde met een bod van niet minder dan 10.250 Australische dollars (6.765 euro), uitgebracht door Thomas Foods International Fresh Produce.
Dit bod gold voor een hoeveelheid van 10 kg, wat betekent dat deze zeer speciale aardappelen in feite voor 1,02 miljoen dollar (0,68 mln euro) per ton onder de hamer gingen. Dit was een fractie lager dan het record van vorig jaar toen er voor 10 kg krieltjes 11.000 dollar (7.255 euro) werd geboden door de Mitolo Group.

Dhr Tony Wetherall, SA Stud Stock Manager van Elders, een Corporate Partner van de vereniging, bespeelde de zaal met 140 belangrijke branchegenoten om te komen tot dit uitstekende resultaat. Een nieuwe bedrijfspartner, A-GAS Rural, was zo vriendelijk om een sensationele, speciaal ontworpen barbecue te doneren, die werd verkocht aan Ross Trimboli, directeur van GTS Farms Pty Ltd, voor een fenomenaal bedrag van 2.200 dollar (1.450 euro). Vervolgens werden er nog twee van deze barbecues verkocht -tegen dezelfde prijs- aan de Widdisons uit Kalangadoo. Dus uiteindelijk werd er maar liefst 16.850 dollar (11.115 euro) opgehaald!
 
Rod Knight, CEO van Thomas Foods International Fresh Produce, werd later door senator Ruston gekroond tot 'The 2017 King of Potatoes'. Eerder op de dag, tijdens de algemene vergadering van de vereniging, werd dhr Knight aangesteld als nieuwe voorzitter van de Board of Potatoes South Australia.
 
Alle opbrengsten van de veiling zullen worden gedoneerd aan de Little Heroes Foundation, een liefdadigheidsinstelling gericht op het ondersteunen van kinderen met kanker en andere ernstige ziektes en hun families.
 
Voorzitter van de Little Heroes Foundation, CEO Chris McDermott: "Potatoes South Australia is de afgelopen zes jaar een geweldige supporter van de stichting geweest. Dit evenement wordt groter en groter en de stichting is dankbaar voor de steun van deze fantastische Zuid-Australische branche."
 
Mevrouw Robbie Davis, CEO van Potatoes South Australia, het overkoepelende orgaan van de branche: "Het was werkelijk geweldig om niet alleen deze eensgezinde steun te ervaren voor de belangrijkste tuinbouwsector op zowel federaal als nationaal niveau, maar ook een unanieme steun voor ons goede doel, de Little Heroes Foundation."

Mevrouw Davis bedankte ook sponsor van het diner, Westpac Agribusiness en andere bedrijfspartners; Elders, Peats Soils and Garden Supplies, A-GAS Rural en Prime Super. De wijnen waren een royale bijdrage van Hazy Blur Wines en Mitolo Wines.
 
De nieuwe voorzitter, dr. Andrew MacDonald, sprak in zijn toespraak over de hoogstnoodzakelijke, voortdurende herziening van de strategische doelen van de vereniging, zodat deze relevant en waardevol kan blijven voor alle belanghebbenden en alle leden die zij vertegenwoordigt. "Het management van bioveiligheid en de commercialisering van producten die worden geteeld met behulp van afvalproducten en overschotten uit onze branche zijn cruciale elementen in onze bedrijfsvoering," aldus MacDonald.

De veiling voor de Little Heroes Foundation wordt ieder jaar in de lente gehouden en ontwikkelt zich tot een steeds groter evenement. Potatoes South Australia is blij dat het zich kan associëren met zo'n goed doel.

Voor meer informatie:
Robbie Davis
Tel: +61 0427 084 319

Chris McDermott
Tel: +61 0400 205 400

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018