Ierland: SuperValu verkoopt mogelijk winkels

Omzet Britse retailsector onderuit

Ierland: SuperValu verkoopt mogelijk winkels
Blackwells Capital heeft aangegeven interesse te hebben in SuperValu in verband met het vastgoed van de keten. Het investeringsbedrijf heeft aan SuperValu gevraagd grofweg 30% van de vestigingen ter overname aan te bieden. Blackwell wil meer eigen management met ervaring op het gebied van de supermarktsector, een plan om aandelen terug te kopen en meer dividend aan zijn aandeelhouders uitkeren. (cnbc.com)

Brazilië: Meer winst voor GPA
De Braziliaanse retailer GPA SA heeft in het afgelopen kwartaal dankzij succesvolle uitbreidingen met zijn Assaí-keten meer winst kunnen halen. Hierdoor kon de retailgroep compenseren voor de verliezen die bij andere ketens van GPA werden gemaakt. GPA is in handen van het Franse Casino Guichard Perrachon SA. Het bedrijf maakte in het afgelopen kwartaal een netto winst van 72 miljoen real (€18,8 miljoen). Een jaar geleden maakte het bedrijf nog een verlies van 308 miljoen real (€80,4 miljoen). De winst viel hoger uit dan analisten hadden verwacht. Een prognose van Thomson Reuters was uitgegaan van een winst van 32 miljoen real (€8,4 miljoen). (Reuters)

Omzet Britse retailsector onderuit 
De Britse retailomzet daalt in het snelste tempo sinds de recessie van 2009. Ook maakt men zich zorgen over hoe de huizenmarkt de koopkracht van consumenten dit jaar nog verder kan verzwakken. Volgens de Britse werkgeversorganisatie Confederation of British Industry is de gradatie van de omzet in oktober gezakt tot -36, wat de laagste waardering voor de omzet sinds 2009 is. In september stond deze nog op +42. Volgens de organisatie is de omzet rond deze tijd van het jaar iets lager dan wat voor dit seizoen normaal is. (esmmagazine.com

Canada: Metro breidt online uit in Quebec
Voor het einde van het jaar is het voor 60% van de ongeveer 8,2 miljoen inwoners van Quebec mogelijk om online boodschappen te doen bij Metro. Metro breidt online zowel de click & collect-service als de thuisbezorgdienst uit. De retailgroep maakt het zo mogelijk om voor middernacht bestellingen te kunnen plaatsen, die dan de volgende dag worden bezorgd. Het tarief voor deze dienstverlening komt afhankelijk van het tijdstip neer op tussen de CA$4 en CA$8 (tussen €2,67 tot €5,35). Er geldt daarnaast een extra vast tarief van CA$4 en een minimum bestelbedrag voor click & collect-bestellingen geldt van CA$50 (€33,42). (canadiangrocer.com)

Amazon heeft meer omzet dan verwacht
Amazon behaalde in het derde kwartaal een omzet en winst, die hoger uitvielen dan analisten hadden verwacht. De aandelenkoers steeg met 8,5%. Whole Foods genereerde $21 miljoen (€18,1 miljoen) aan winst. De totale omzet van fysieke winkels die onder beheer van Amazon vallen kwam neer op $1,28 miljard (€1,1 miljard). (Bloomberg)

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018