Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spanje ziet vraag naar biologisch citrus stijgen

De vraag naar biocitrus is buiten haar grenzen getreden en Spaanse producenten ontvangen dan ook steeds meer bestellingen voor biofruit vanuit verschillende EU-landen. "We telen zelf geen biologisch citrus maar werken samen met telers die dat wel doen," legt Fernando Ruiz van La Sabrosa Fruits uit. 

Het bedrijf is samen gaan werken met deze fruittelers om dit jaar aan de vraag naar deze categorie te kunnen beantwoorden. "Tot dusver zijn we nog maar door een paar klanten benaderd maar deze hebben wel grote volumes besteld." Als deze trend zich voortzet, wil het Valenciaanse bedrijf de komende jaren zelf ook starten met de biologische citrusteelt.




Dit jaar bedraagt de oogst van de verenigde telers in totaal 5 tot 10 miljoen kilo. "We verwachten dat de vraag naar bio zal blijven groeien. Zeker nu consumenten zich meer bewust worden van gewasbeschermingsmiddelen. Gezonde voeding wordt steeds belangrijker gevonden en consumenten willen chemische stoffen vermijden." Het biologisch fruit is bestemd voor markten zoals Frankrijk, Zweden en het Verenigd Koninkrijk. 

Voor meer informatie:
Fernando Ruiz
La Sabrosa Fruits
Tel.: +34 627 600 869

Publicatiedatum: