Seizoen Valenciaanse Oronul mandarijnen start met betere prijzen

"Omzetstijging sinds politieke onrust in Catalonië"

Een aantal weken geleden is in Valencia het citrusseizoen weer begonnen. Veel van de vroege Satsuma's zijn al geplukt. Vroege clementines, zoals Oronul, worden momenteel zelfs al vermarkt. 

"We zijn ons seizoen met Oronul clementines gestart. Dit ras onderscheidt zich aan het begin van het seizoen door zijn kleur, suikergehalte en sappigheid," vertelt Cristina Companys van Tollupol. De raming voor het Valenciaanse citrusseizoen 2017-2018 is 25% lager dan voorgaand seizoen, hetgeen tot uitdrukking komt in de hogere prijzen. 

"Ieder seizoen is weer anders. Dit jaar maakt men nogal haast op de markt met clementines. Klanten willen graag beginnen met het aanbieden van clementines en dat is duidelijk te merken. De hoge temperaturen en droogte in Valencia hebben hun weerslag op de toch al dalende mandarijnenoogst gehad. Dit leidt uiteraard ook tot een flinke prijsstijging. Ik moet er wel bij zeggen dat we citrus van uitmuntende kwaliteit oogsten."Tollupol heeft ook een magazijn in Mercabarna in Barcelona. Op de vraag of de huidige politieke situatie in Catalonië direct of indirect van invloed is op de AGF-afzet, antwoordt Cristina dat de verkoop sinds het begin van de onrust juist gestegen is. 

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018