Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uganda's eerste GGO-aardappelen mogelijk in 2020 in het schap

Wetenschappers beweren dat de eerste partij lokaal geteelde, genetisch gemodificeerde aardappelen in 2020 op de Ugandese markt zal worden verkocht.
 
Dr Alex Barekye, directeur van het Kachwekano Zonal Agriculture Research Institute in het westelijke district Rubanda, zei dat landbouw-biotechnologisch onderzoek naar aardappelen op het punt staat om een genetisch gemodificeerd ras te creëren dat resistent is tegen ziekten.
 
"Als we naar alle producten in de GGO-lijn kijken, denk ik dat de aardappel het eerste GGO-gewas zal zijn dat in Uganda zal worden gecommercialiseerd. We hebben drie proeven uitgevoerd en vonden geen ziektes. De opbrengst is groot en er is niets veranderd," aldus Dr Barekye tijdens de viering van de Wereldvoedseldag in Rubanda op 16 oktober.
 
Barekye verklaarde dat in de volgende fase van het project de transgene aardappel in drie verschillende Ugandese gebieden zal worden getest. De start vindt plaats in november van dit jaar. Er zal worden getest hoe goed de pootaardappelen het in de diverse milieus zullen doen.
 
Voordat het echte aanplanten begint moet het Nationale BioVeiligheidscomité het groene licht geven.

President Yoweri Museveni heeft in een toespraak meer geld toegezegd voor onderzoek om oplossingen te vinden voor droogte en ziekten die de productiviteit van de agrarische sector beperken.
 
Bron: observer.ug
Publicatiedatum: