Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vertical farm GrowX wil half Amsterdam voorzien van salades

De Amsterdamse vertical farm GrowX wordt op 1 november officieel geopend door de Amsterdamse locoburgemeester Abdeluheb Choho. Het bedrijf begint al met uitbreidingsplannen: vanaf 2025 willen ze 50% van Amsterdam voeden als het gaat om (kiem)groente en salade.



250 m2
De start-up is een initiatief van John Apesos en scheikundig technoloog Jens Ruijg. Op dit moment heeft het bedrijf een oppervlakte van van 250 m2. Hiermee bedienen zij handenvol topchefs en restaurants, zoals Hotel Pulitzer, The Hoxton, Conservatorium en Hotel Arena. Om de Amsterdamse doelstelling te halen gaan ze de farm uitbreiden.



Doorgroeien
In de aankomende maanden wil GROWx dankzij een uitbreiding van 200 m2 doorgroeien naar een capaciteit van 2000 m2 teeltoppervlakte. "Hierdoor kunnen behalve restaurants ook winkels worden bediend in Amsterdam, onafhankelijk van de seizoenen", verklaren ze. In 2019 verwachten zij door te groeien naar 10.000 m2 om de helft van Amsterdam te kunnen voorzien van (kiem)groente en salades. Hierna willen zij bouwen aan een sterke keten van vertical farms in Europese hoofdsteden. "Er kan binnen enkele uren geoogst en bezorgd worden, zonder verlies van smaak en voedingsstoffen. Uiteindelijk is het het plan om mee te helpen aan het inrichten en bouwen aan vertical farms in de hele wereld. Het doel is vertical farms te bouwen voor circulaire steden die de voedselvoorziening in steden helpt, vanuit de stad zelf", laat het bedrijf weten. "Vertical farming zorgt ervoor dat de ruimte in een stad optimaal benut wordt, doordat voedsel in meerdere etages boven elkaar wordt gekweekt én er drie keer sneller voedsel kan worden geproduceerd dan normaal." GrowX ontwikkelde een eigen technologie die volledige controle geeft over het groeiproces. "Door middel van leds en klimaatcontrole kunnen we ''clean food'' zoals rucola, kiemgroente en sla produceren, zonder het gebruik van pesticiden."



Voor het zover is opent locoburgemeester Abdeluheb Choho van Amsterdam op 1 november 2017 officieel de eerste vertical farm van Nederland. Oprichter Kimbal Musk van Square Roots (Elon Musk jongere broer en board member van Tesla, SpaceX & Chipotle) stuurt vice president of engineering Paul Berry om bij de opening van deze commerciële vertical farm te zijn.

Voor meer informatie:
GROWx
info@growx.co
growx.co


Publicatiedatum: