Groeiende vraag verhoogt potentieel diepvrieskersen

De kersenproductie werd in 2017 hard getroffen door wereldwijde klimaatproblemen. De late voorjaarsvorst heeft in heel Europa tot verliezen geleid, waaronder in grote productiegebieden zoals Duitsland, België, Bulgarije, Nederland, Zwitserland, Slovenië, Tsjechië, Kroatië, Polen. Oostenrijk en Frankrijk. 


Het tekort heeft gevolgen voor de aanvoer van kersen in Europa en de Verenigde Staten, waardoor handelaren zich genoodzaakt zagen kersen op andere plaatsen in te kopen om aan de vraag te kunnen beantwoorden. 

Carmen Popescu van Octofrost is van mening dat IQF-kersen een goede manier voor telers zijn om hun oogst te maximaliseren. Het bedrijf moedigt telers dan ook aan om contact op te nemen om meer te weten te komen over IQF-technologie en de noodzakelijke voorbereidingen voor het invriezen van kersen. 

"Kersen zijn een waardevol product en de toenemende vraag vanuit de zuivel- en zoetwarenindustrie wakkert de vraag naar IQF-kersen aan. Toch zijn niet alle diepvrieskersen met elkaar te vergelijken," vervolgt Carmen. 

Ze vervolgt door te vertellen dat het belangrijk is om de juiste invriesmethode te kiezen, wil men zijn kersenoogst kunnen maximaliseren. Kersen zijn sappig en hebben een hoge Brix. Om deze reden is de juiste toevoertemperatuur belangrijk voor het behoud van de externe kwaliteit en vorm van het fruit. De hoge Brix betekent dat het sap wat stroperig is waardoor het product het best een paar graden lager ingevroren kan worden dan overig fruit om de beste resultaten te verkrijgen."


Voor meer informatie:
Carmen Popescu
OctoFrost Group
Email: carmen.popescu@octofrost.com
www.octofrost.com

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018