Vietnam is belangrijke speler in export van limes en mango’s

De R2E2, een mangoras dat ongeveer tien jaar geleden in Vietnam werd geïntroduceerd door Australiërs, blijkt de drijvende kracht te zijn die Vietnam tot een belangrijke speler in de export van mango's heeft gemaakt.

Tu Phan, directeur van Anh Duong Sao te Vietnam: "Een groep Australiërs kwam een paar jaar geleden naar Vietnam en besloot hier R2E2-mango's te telen. Dit deden ze omdat ons klimaat en onze bodem hen deden denken aan Queensland. Sindsdien is het aantal mangokwekerijen vertienvoudigd en zo kan dit fruit nu overal worden gevonden van Azië tot Europa."

"Ons bedrijf bezit dertig hectare grond, die we uitsluitend gebruiken voor het telen van R2E2-mango's. Het fruit is bekend om zijn mooie kleur en rode huid. De Chinezen verkiezen dit ras boven andere mangosoorten. Door deze eigenschappen is het fruit zeer winstgevend. Helaas worden ze lokaal niet echt gewaardeerd, dus de R2E2 is uitsluitend bestemd voor de export. Onze exportmarkten zijn in Azië (Hong Kong, Maleisië, China en Singapore), het Midden-Oosten, Oost-Europa, West-Europa en Canada."Vroeger werd Vietnam niet altijd gezien als een grote factor in de limesbranche. Landen als Brazilië, Mexico, Zuid-Afrika en India waren de marktleiders. Maar sinds vier jaar geleden is Vietnam uitgegroeid tot de grootste leverancier van limes, de anderen ver achter zich latend.
 
"We produceren niet alleen de R2E2-mango, maar ook verse limes. Wat Vietnam betreft: ons land is de grootste leverancier aan het Midden-Oosten en waarschijnlijk zijn we de grootste leverancier ter wereld. We staan bekend om onze kwaliteit en betaalbare prijzen. Hoewel het formaat van onze limes kleiner is dan die uit Brazilië, gaan er vanuit Vietnam per week nog steeds tien containers van 300 ton de wijde wereld in."

Voor meer informatie:
Tu Phan
Anh Duong Sao (Vietnam)
Mobiel /Whatapps/Viber/Wechat: +84916550845

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018