Vietnam ziet grote mogelijkheden groenten- en fruitexport

De Vietnam Fruit and Vegetable Association heeft verwacht dat de Vietnamese export van groenten en fruit in de nabije toekomst zal toenemen. Als onderdeel van deze groei zijn Vietnamese exporteurs van groenten en fruit op zoek naar manieren om de handel met de EU te ontwikkelen aangezien daar grote kansen lijken te liggen.

Dit werd gemeld op het een seminar getiteld Maintaining and expanding the market for Vietnam's fresh fruit and vegetable exports to the EU, gezamenlijk georganiseerd op 10 oktober, in Ho Chi Minh City, door het Ministerie van Industrie en Handel en de projectgroep European Trade Policy and Investment Support (EU-Mutrap).

Uit statistieken blijkt dat de export van Vietnamese groenten en fruit in de eerste negen maanden van 2017 meer dan 2,6 miljard dollar (2,2 mld euro) bedroeg, een stijging van 44,2% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Hoewel de EU wordt beschouwd als een grote afzetmarkt met veel ruimte voor Vietnamese groenten en fruit, zijn er in Europa wel zeer strikte eisen op het gebied van voedselveiligheid.
 
De Vietnam Fruit and Vegetable Association heeft ook ingezien dat Vietnamese bedrijven moeten voldoen aan eisen op het gebied van voedselveiligheid en hygiëne, quarantaine-regelingen, risicoanalyse en "Goede Agrarische Productie" (conform GlobalGAP), om naar de EU een goede export te ontwikkelen en te onderhouden.
 
Bron: en.nhandan.org.vn

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018