Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vietnam ziet grote mogelijkheden groenten- en fruitexport

De Vietnam Fruit and Vegetable Association heeft verwacht dat de Vietnamese export van groenten en fruit in de nabije toekomst zal toenemen. Als onderdeel van deze groei zijn Vietnamese exporteurs van groenten en fruit op zoek naar manieren om de handel met de EU te ontwikkelen aangezien daar grote kansen lijken te liggen.

Dit werd gemeld op het een seminar getiteld Maintaining and expanding the market for Vietnam's fresh fruit and vegetable exports to the EU, gezamenlijk georganiseerd op 10 oktober, in Ho Chi Minh City, door het Ministerie van Industrie en Handel en de projectgroep European Trade Policy and Investment Support (EU-Mutrap).

Uit statistieken blijkt dat de export van Vietnamese groenten en fruit in de eerste negen maanden van 2017 meer dan 2,6 miljard dollar (2,2 mld euro) bedroeg, een stijging van 44,2% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Hoewel de EU wordt beschouwd als een grote afzetmarkt met veel ruimte voor Vietnamese groenten en fruit, zijn er in Europa wel zeer strikte eisen op het gebied van voedselveiligheid.
 
De Vietnam Fruit and Vegetable Association heeft ook ingezien dat Vietnamese bedrijven moeten voldoen aan eisen op het gebied van voedselveiligheid en hygiƫne, quarantaine-regelingen, risicoanalyse en "Goede Agrarische Productie" (conform GlobalGAP), om naar de EU een goede export te ontwikkelen en te onderhouden.
 
Bron: en.nhandan.org.vn
Publicatiedatum: