Zevende editie International Banana Congress

Voordelen van GMO bananen

Het zevende Internationale Banana Congress zal van 26 tot 29 september in Miami gehouden worden en in het teken staan van de voordelen van genetische verbetering om afwijkingen in fruit te corrigeren en de weerbaarheid van planten te vergroten.

Orlando Arguello, een deskundige van de Universiteit van Texas, zal de toepassingsmogelijkheden van de CRISPR-CAS methode toelichten. Deze methode maakt het mogelijk de genen van bananen te bewerken waardoor defecten gecorrigeerd kunnen worden en planten ontwikkeld kunnen worden die resistent zijn tegen ziekten en plagen. Arguello zal laten zien dat door toepassing van deze methode bepaalde genen die problemen veroorzaken 'uitgeschakeld' kunnen worden, terwijl gunstige genen just geactiveerd worden. 

Het zevende International Banana Congress is een ontmoetingsplaats voor de wereldwijde bananensector en is gericht op het verspreiden en delen van informatie over zowel de huidige stand van zaken binnen de sector als toekomstige ontwikkelingen. Een andere punt dat op het congres aan bod zal komen is de wijziging van het associatieverdrag met de EU dat geldt voor 96% van de bananenproducenten in Latijns-Amerika. De aanwezigen zullen zich buigen over het Europese besluit om de bananenimport uit Latijns-Amerika tegen 2020 te liberaliseren. Zodra de markt geliberaliseerd is, zullen landen als Ecuador, Colombia, Costa Rica, Panama, Guatemala, Peru, Nicaragua en Honduras nagenoeg onbeperkt bananen naar de EU mogen exporteren. Het Congres zal onder anderen bijgewoond worden door Roberto Echandi, voormalig ambassadeur van Costa Rica in Brussel en tevens één van de onderhandelaars van het associatieverdrag met de EU. 

Bron: EFE

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018