Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VK: Hoge concentratie gewasbeschermingsmiddelen gevonden in Britse AGF voor kinderen

Er zijn hoge concentraties gewasbeschermingsmiddelen gevonden in groenten en fruit die door de regering aan twee miljoen schoolkinderen werden uitgedeeld. Uit officiĆ«le tests bleek dat 84 procent van de appelen, bananen, peren, mandarijnen, tomaten en rozijnen, die bestemd zijn voor kinderen van 4 tot 6 jaar oud, resten van deze stoffen bevatten. Het ministerie van gezondheid wil gezonde voeding stimuleren en geven daar 40 miljoen pond aan uit via het project School Fruit and Vegetable Scheme (SFVS). 



Maar deskundigen ontdekten in 66 procent van meer dan 2000 steekproeven sporen van meerdere ongewenste stoffen. Hierbij waren de rozijnen de grootste boosdoeners. 100 procent van de monsters testten positief. Deze gratis aangeboden producten bevatten veel meer slechtere stoffen dan die in de retail. In 2015 bijvoorbeeld, bevatten 90 procent van de SFVS appelen een hoge concentratie terwijl dit voor appelen uit de retail net onder de 60 procent lag. 

Een vernietigend verslag van Pesticide Action Network VK roept ministers op om meer te doen voor de bescherming van kinderen tegen deze stoffen. Het 16 pagina's tellend verslag waarschuwt: "Kinderen in Engeland worden blootgesteld aan een cocktail van te hoge concentraties gewasbeschermingsmiddelen in versproducten. Deze stoffen kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid van de mens en met name voor jonge kinderen."

Lees meer op mirror.co.uk
Publicatiedatum: