Meer dan 300 aanmeldingen voor International Strawberry Congress

"Succes aardbeiensector in handen consument"

Tholen - Er zijn aardig wat verschillen in de aardbeienconsumptie wereldwijd. Nederlanders consumeren per jaar maar 0,7 kilo aardbeien per capita. Belgen zitten een stuk hoger en eten iets meer dan 2 kilo en Amerikanen zelfs meer dan het dubbele. De deelnemers van het International Strawberry Congress hoorden deze en veel meer interessante informatie op 6 september in Antwerpen. De eerste dag van het congres vond plaats in het Flanders Meeting Convention Center. 

De directeur van Coöperatie Hoogstraten aan het woord.


Het congres werd in het Antwerpse Elisabeth Center gehouden.

Consument
Gaston Opdekamp, directeur van Coöperatie Hoogstraten, heette alle bezoekers welkom en gaf aan dat het succes van de aardbeiensector in de handen van de consument ligt. De consument staat centraal in de derde editie van het internationale aardbeienevenement dat de coöperatie organiseert. Speciaal voor deze gelegenheid was er een eenmalige uitgave van The Strawberry Times met daarin leuke weetjes en nieuwsberichten over de aardbei en Hoogstraten. 

Voor het International Strawberry Congress werd The Strawberry Times uitgegeven.

Fruit, fruit en nog eens fruit bij het congres.
 
Cijfers en chips
De eerste twee sprekers deze dag waren Kevin Folta en Richard Hooijdonk. Beide heren zetten het publiek aan het denken. Richard gaf ons een kijkje in de toekomst. Niet iedereen vond het een interessant idee om een RFID-chip in zijn lichaam te krijgen, maar volgens de trendwatcher is dit over een paar jaren heel normaal. In de middag zagen we Philippe Binard, Dan Legard en Jonathan Holslag op het podium. Philippe kwam met cijfers, onder andere over de aardbeienconsumptie en export. Dan Legard gaf een kijkje in de aardbeienwereld van Noord-Amerika en Jonathan Holslag gaf zijn mening over de plaats van de AGF-export in een veranderende wereld. Naast de commerciële sprekers waren er ook wetenschappelijke presentaties.


Natuurlijk waren de aardbeien ook in de hapjes terug te vinden.

ZOO
Na het congres werd door Coöperatie een heerlijke barbecue verzorgd met natuurlijk aardbeien in de hoofdrol bij het dessert. Ook konden bezoekers in de avond nog een uur lang genieten van de prachtige dieren in de Antwerpse ZOO. 

Ook op 7 september zijn er nog veel andere sprekers op het International Strawberry Congress. Op vrijdag 8 september gaan de bezoekers op excursie naar BVB en Vissers in Nederland of Hoogstraten en telers in België. Fotoreportage en verslagen van de verschillend sprekers zijn volgende week te lezen op AGF en Freshplaza. 

Een van de vele hapjes van Hoogstraten.


De flamingo's in de Antwerpse Zoo.

Iets interessants melden over het evenement via social media? Gebruik dan #ISCBelgium


Publicatiedatum :
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018