Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rwanda: gedroogde ananas goed alternatief

Emmanuel Hafashimana, een ananasteler uit het Kirehe District, Rwanda kan zich nog herinneren dat een ananas met een gewicht van 3 kg $0,06 (Rwf50) opbracht waardoor de telers er niets aan verdienden. Dit bracht hen op het idee om een coöperatie op te richten met de bedoeling betere prijzen te krijgen voor hun producten. De coöperatie, die vanuit Gahara Sector opereert, heeft 133 leden die biologische ananas telen op ongeveer 90 hectare. Hierdoor werd de prijs van een 3 kg ananas verhoogd naar $0,47 (Rwf390). Maar belangrijker nog is de apparatuur voor het drogen en verpakken van verse ananas voor de export naar Frankrijk. De houdbaarheid van het product bedraagt één jaar. 

Met de export van 2 ton per maand is de jaarlijkse omzet meer dan $360.000 (Rwf300 miljoen). Barajiginywa: "Ons gebied is geschikt voor ananas. Dankzij het initiatief van de coöperatie hebben telers nu een goede markt voor hun producten tegen een goede prijs." 

Rwf 1 = $0,0012

Publicatiedatum: