jaarlijkse besparing van 66.000 kilo plastic

80% minder plastic bij snacktomaatjes Aldi België

Door voor de verpakking van snacktomaatjes over te stappen van de 250gram bekers en de 500-gram emmertjes naar stazakken heeft Aldi België een besparing op de hoeveelheid plastic gerealiseerd van 80%. De 250gram beker is gemaakt van 14,4 gram plastic, terwijl het sta-zakje 2,4 gram weegt. Voor de 500 grams emmer is dit 38,6 gram t.o.v. 8,25 gram voor de hersluitbare stazak. "Op de jaarlijkse verkochte hoeveelheden spreken we al snel over een besparing van ruim 66.000kg plastic", aldus Ruud van den Heiligenberg van Schur.

"Tot nu toe probeerde men wel om de beker en emmer hier en daar lichter te maken, maar meer dan een paar procent voordeel leverde dit niet op. Nu er veel aandacht is om het gebruik van plastic terug te dringen, slaan deze nieuwe stazakken in een keer een grote slag.""Ook in transport levert het overschakelen naar stazakken een enorm financieel- en milieuvoordeel. In de standaard kratten passen namelijk veel meer zakjes dan ronde bekers. Een besparing op transport van ruim 1400 pallets per jaar. Dat zijn 44 volle vrachtauto's. Hier profiteert dus zowel de retailer als het milieu van", vertelt hij.Betere houdbaarheid
"De producent van de stazakken Schur Star Systems, heeft voor ieder gewicht een perfecte stazak die de snacktomaatjes goed beschermt en zorgt voor een goede ventilatie, waardoor de houdbaarheid ook nog eens beter is dan in de bekers en de emmers. Samen met de verpakker van snacktomaatjes voor Aldi België, Van de Kerkhof een van de leveranciers van Aldi België, is het gelukt om zowel de retailer als de klant te overtuigen van deze nieuwe verpakking. De verkopen zijn hierdoor sindsdien enkel gestegen!. De stazakken zijn door de aangebrachte easy-opening gemakkelijk te openen en de 500grams verpakking heeft een handige draaghendel en is bovendien voorzien van een hersluitbare strip."

Voor meer informatie:
www.schur.com
Ruud van den Heiligenberg +31 651401974
Kweker en verpakker: Kristof van de Kerkhof: +32 484927991

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018