Engelse rabarberverpakker vergroot efficiëntie met nieuwe inpaklijn

Mockbeggar, één van de grootste leveranciers van zacht- en steenfruit in het Verenigd Koninkrijk, laat weten dat de installatie van de Sienna Horizontal Flowrapper van ULMA Packaging de productiviteit van het bedrijf een flinke boost heeft gegeven. 
De telers van Mockbeggar produceren jaarlijks 435 ton rabarber en die kunnen tegenwoordig tijdens het piekseizoen in maart en april met een snelheid tot wel 3.500 verpakkingen per dag door de Sienna Flowrapper worden verwerkt. Joao Estanqueiro Le, magazijnmanager bij Mockbeggar, legt uit dat het sinds de installatie van de Sienna Flowrapper geen probleem meer is dat het fruit in willekeurige lengtematen aangeleverd wordt. "We hebben fabrikanten vergeleken maar kenden ULMA al. We waren onder de indruk van de degelijke constructie en het bedieningsgemak van hun apparatuur. De machine maakt een enorm verschil voor onze productiviteit en de after sales service van ULMA is eveneens uitstekend."

ULMA biedt de Sienna aan voor zowel flowwrappen als het in krimpfolie verpakken van losse, onregelmatig gevormde producten met polypropyleen en polyolefine folies. De machine is uitgerust met een touchscreen met een 'multi-product' geheugen waardoor er met één druk op de knop omgeschakeld kan worden. Daarnaast heeft de machine een 'no product - no bag' functie en een detectiesysteem voor misplaatste producten. Er kan met zowel transparante als bedrukte folies gewerkt worden. ULMA legt uit dat retailers verwachten dat AGF-leveranciers niet alleen met verpakkingen werken die het product beschermen en er representatief uit laten zien maar die er eveneens voor zorgen dat het product langer houdbaar is. Het bedrijf is er echter van overtuigd dat het aan al deze eisen beantwoordt. 

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018