Frits van der Linden:

"Sealen van komkommers verlengt houdbaarheid aanzienlijk"

Tholen - G. van der Linden uit Poeldijk is al sinds de zeventiger jaren van de vorige eeuw actief als onafhankelijk verpakker voor groenten en fruit voor derden. "Sommige klanten laten alles door ons verpakken, voor anderen vlakken we de piek af in drukke tijden, maar we mogen over werk niet klagen", vertelt Frits van der Linden. "We beschikken over een grote verwerkingscapaciteit, zodat last minute orders voor ons geen enkel probleem zijn."
 
De verpakkingsmogelijkheden zijn zeer divers. "Het sealen van komkommers en andere groenten vormt nog altijd de hoofdmoot van ons werk", vertelt de verpakker. Dat de verpakte komkommer regelmatig als voorbeeld wordt gebruikt van onnodig verpakkingsgebruik vindt hij onterecht. "Het sealen is misschien wel de milieuvriendelijkste verpakking van allemaal. Voor het sealen wordt één van de dunst mogelijke folies gebruikt. Het is bovendien hygiënischer en verlengt de houdbaarheid van het product aanzienlijk."Een nieuwe ontwikkeling is dat het bedrijf ook foodtainers aanbiedt. "Diverse producten zijn per aantal te verpakken op schaal. Bijvoorbeeld bij appelen voorzien we daarmee in een behoefte. Wij kunnen de producten zo verpakken, dat zowel de boven- als onderzijde van de verpakking glashelder is. Zo blijven eventuele afbeeldingen of tekst, van een aan de onderzijde bedrukte schaal, goed zichtbaar of leesbaar. Dat ziet er net weer wat gelikter uit", zegt Frits.
 
Naast het sealen is Van der Linden dagelijks in de weer met het verpakken in net en girsac van producten als tomaten, paprika's, spruiten, citrusvruchten en avocado's, maar ook met het flowpacken van producten als paprika's en spruiten. "We zijn hier erg zuinig op ons verpakkingsmateriaal en dat komt de klant ten goede. Vaak kijken mensen alleen naar de prijs van de verpakking, maar als je zuinig weegt, scheelt dat onderaan de streep vaak nog meer", vertelt Frits.

Bovenal wil Van der Linden zich onderscheiden met een goed product. "Van klanten horen we altijd dat we net werk afleveren. Volumes stampen is leuk, maar het eindproduct moet er netjes uitzien. Dat zijn klanten al generaties lang van ons gewend!"

Voor meer informatie:
G. van der Linden
ABC Westland 340
2685 DD Poeldijk
T: 0174 - 247514
F: 0174 - 246710
info@gvanderlindenbv.nl
www.gvanderlindenbv.nl

Publicatiedatum :
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018