Omzet group stabiel

Conserven, glas en diepvries drukken omzet Greenyard

Tholen – Door de slechte oogst vorig jaar viel de omzet in het conserven-, glas- en diepvriessegment van Greenyard, Long Fresh genaamd, in het eerste kwartaal van dit jaar tegen. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers die Greenyard publiceerde. De groepsomzet kwam jaar op jaar 0,9% lager uit op 1,1 miljard euro over het eerste kwartaal van boekjaar 2017/2018.

Van de drie segmenten waarin het groenten-, fruit- en potgrondbedrijf is opgedeeld presteerde de divisie Horticulture het beste. Onder deze divisie valt Peltracom, de potgrondtak van het bedrijf. De omzet binnen Horticulture steeg met 3,6% op vergelijkbare basis ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder en kwam uit op 25,4 miljoen euro. In vergelijking met de divisies Long Fresh en Fresh levert Horticulture de kleinste bijdrage aan de omzet.De Long Fresh divisie zag de omzet met 4,9% op vergelijkbare basis dalen. De omzet daling is het gevolg van "tekorten gerelateerd aan de moeilijke oogst vorig jaar," aldus het persbericht van Greenyard. Deze negatieve impact kon niet worden gecompenseerd door aanhoudende prijs en prijsmix verbeteringen. Daarnaast had de wisselkoers een negatieve impact van 0,9% op de omzet. Belangrijkste oorzaak daarvan is de ontwikkeling van het Britse pond. Op de totale omzet had de wisselkoers, vooral het Britse pond, een negatief effect van 0,4%.

Fresh realiseerde een stabiele interne omzet die 0,1% hoger uitviel dan in het eerste kwartaal een jaar eerder. Het omzetcijfer kwam uit op 906,2 miljoen euro. Op vergelijkbare basis daalde de omzet met 0,1%.

Vorig boekjaar realiseerde het bedrijf in het eerste kwartaal een forse groei van 6,4% in de divisie Fresh. Ook de totale omzet steeg in het eerste kwartaal een jaar eerder met 5,9%.

Publicatiedatum :
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018