Farm Frites gaat fritesfabriek in Kazachstan bouwen

Askar Myrzakhmetov, de vicepremier en Minister van Landbouw van Kazachstan, heeft op 25 januari de afgevaardigden van het Nederlandse bedrijf Farm Frites ontmoet. Ze bespraken de plannen om een fabriek in het noordoosten van Kazachstan te bouwen. De fabriek zou diepvriesfrites gaan produceren.

Het project houdt in dat er een fabriek gebouwd wordt met een jaarlijkse productiecapaciteit van 140 duizend ton. Het investeringsbedrag wordt nog besproken.
Farm Frites werd in 1971 opgericht als familiebedrijf in Nederland. De productie van bevroren en gekoelde producten die gemaakt worden van aardappelen is de voornaamste bezigheid van het bedrijf. Het bedrijf heeft veertig verkoopvestigingen en zes fabrieken in veertig landen. Ongeveer 1,3 miljoen ton aardappelen worden per jaar verwerkt. De producten worden naar meer dan tachtig landen geëxporteerd. 

De twee partijen discussieerden over zaken die te maken hadden met bilaterale handel en economische relaties. Ook werden er voorbereidingen getroffen voor de derde bijeenkomst van de Kazakh-Dutch Business Council die in juni in Astana plaatsvindt. 

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019