Sandra Bogaard benoemd als bestuurslid

Sectorkansen besproken tijdens eerste directiediner GroentenFruit Huis

In de sfeervolle ambiance van de SS Rotterdam is Sandra Bogaard, directeur van Fris-Co uit Venlo, gisteren tijdens de ALV benoemd als bestuurslid van GroentenFruit Huis. Aansluitend aan de ALV vond het eerste directie-diner plaats. Ruim honderd gasten lieten zich inspireren door diverse sprekers en genoten tegelijkertijd van een goede maaltijd."Een goed concept", kon aan het einde van de avond worden opgetekend uit de monden van diverse aanwezigen. De combinatie van een mooie locatie, de aanwezigheid van collega's, goed eten en sprekers met een interessante boodschap viel in de smaak. Het directiediner vond plaats aan de vooravond van het 3e EU Fresh Forum, georganiseerd door Frug I Com.


Gert Mulder

Informatie delen
De aftrap werd gedaan door Gert Mulder en Harrij Schmeitz. In een een-tweetje namen zij de zaal mee in een aantal digitale mogelijkheden die onze sector in de (nabije)toekomst niet alleen zullen veranderen, maar ook helpen groeien. Producten bestellen onderweg, de snelle groei van online boodschappen doen op je mobiele telefoon, maar ook sensoren waarmee consumenten zoetheid, rijpheid en residuen van producten in het schap kunnen checken en de gegevens direct posten en delen met een grote groep consumenten. De consument reageert positief op extra aandacht voor groenten en fruit. Gert Mulder rapporteerde de laatste verkoopcijfers in Nederland die voor het eerste sinds jaren een positieve groei in volume laten zien. Er wordt in het supermarktkanaal 3% groei gemeten en voor Nederland 2%.


Harrij Schmeiz

Millennials aantrekken met verhalen
Het verhaal van Kees Kraaijeveld, directeur van de Argumentenfabriek, richtte zich op 'Werken in de toekomst'. Op basis van een aantal denksessies heeft de Argumentenfabriek in kaart gebracht hoe de Arbeidsmarkt er uitziet in 2026 als de millennials een groot deel van de arbeidsplaatsen zullen vervullen. De groente- en fruitsector is interessant voor millennials, die over het algemeen iets goeds willen bijdragen aan de wereld. "Met een hogere consumptie van groenten en fruit doen
jullie dat als sector hartstikke goed. Maar jullie moeten de verhalen wel vertellen!", aldus Kraaijeveld. Om er voor te zorgen om als sector aan goede mensen te komen, is het volgens Kraaijeveld van belang om nu al met scholieren aan de slag te gaan. Sharon Janmaat van Gemeente Rotterdam nodigde de bedrijven vervolgens uit zich aan te melden als ze een groep van studenten een project zouden willen laten uitvoeren.

Logistiek op de laatste kilometer
Het toetje werd gebracht door Walter Ploos van Amstel, lector citylogistiek aan de Hogeschool van Amsterdam. Hij gaf inzicht in het belang van precisielogistiek en sterke groei van distributiemogelijkheden op de laatste kilometer. Als voorbeeld noemde hij Fooddora, een netwerk van inmiddels 12.000 fietskoeriers die producten in de stad razendsnel bezorgen. "Een ontwikkeling die niemand had zien aankomen, maar die wel in korte tijd een sterke opmars heeft gemaakt. De besteltijden zullen steeds korter worden. Albert Heijn levert bestellingen nu al binnen een uur."

Voor de toekomst voorziet Ploos van Amstel een steeds grotere vraag naar schoon, stil en veilig vervoer. Ook schetste hij wat Platooning kan betekenen voor de transportsector: een besparing van 30 procent. Door een tweede vrachtauto te koppelen aan de vrachtauto die voor hem rijdt, worden brandstofkosten bespaard, maar tevens zou de tweede chauffeur kunnen slapen, waardoor het bereik met inachtneming van de rijtijdenwet ineens veel groter wordt.

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018