Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wortelen uit Italiaanse Fucino krijgen BGA certificaat



Aureli Mario is de eerste producent die voor het seizoen van 2013 wortelen met een beschermde geografische aanduiding (BGA) van het Fucino plateau certificeerde. Het product is vanaf 15 juli beschikbaar in schalen van 800 gram. Aureli Mario meldt dat, sinds ze de eerste certificering verkregen, de vraag naar BGA-wortelen is toegenomen.



Het BGA-keurmerk voor wortelen van het Fucino plateau is voorbehouden aan die wortelen, die worden geteeld op het Fucino plateau en duidt de cultivars van de Daucus carota L.-soorten aan, van de volgende rassen: Maestro (Vilmorin), Presto (Vilmorin), Concerto (Vilmorin), Napoli (Bejo), Nandor (Clause) en Dordogne (SG).



De producten moeten bepaalde kenmerken hebben zoals een cilindervorm met een geronde top, geen wortelharen, een diep oranje kleur (ook op de kroon) en nauwkeurige gehaltes saccharose (>3%), bètacaroteen (>60 mg/kg), ascorbinezuur (>5 mg/kg), eiwitten (>0,5%) en vezels (>1,2%). Bovendien moet de wortel ook knapperig zijn. In het Fucino-gebied begon men in 1950 wortelen in open grond te telen.



Om de houdbaarheid, de kwaliteit en de organoleptische kenmerken van wortelen te garanderen, wordt de oogst in de zomer (juli en augustus) hetzij vroeg in de morgen of laat in de middag uitgevoerd om blootstelling aan de zon te voorkomen. Als ze geoogst zijn, worden de wortelen binnen vier uur naar koelcentra gebracht. Ze worden gewassen, verpakt en gekoeld zodat ze knapperig en lekker blijven met een heldere kleur. De producten zouden tot het einde van het jaar beschikbaar moeten zijn.

Contact:
Az. Agr. AURELI MARIO
Strada 26 del Fucino, snc
67050 Ortucchio (AQ)
Tel.: (+39) 0863 830373
Fax: (+39) 0863 830380
E-mail: info@aurelimario.com
Web: www.aurelimario.com
Publicatiedatum: