Het Zeeuwse bedrijf Sophyn Greens is ooit begonnen vanuit frustratie over voedselverspilling in Senegal. Dat vertelt de oprichter van het bedrijf in Wemeldinge, Linsie Meijer, aan de PZC. Haar bedrijf maakt inmiddels ieder jaar duizenden kilo's pasta waarin verse groente wordt verwerkt, van paprika tot pastinaak. "Ik moest telers uitleggen dat hun bonen te krom waren voor Europa, terwijl ze perfect eetbaar waren." Die ervaring werd het zaadje voor haar missie om verspilling tegen te gaan én gezonde voeding toegankelijk te maken.
De onderneming draait nu op volle toeren: Meijer heeft één vaste kracht en zes parttimers in dienst, en de vraag naar de kleurrijke groentepasta stijgt, zeker richting de feestdagen. Hoewel grote bedrijven interesse tonen, houdt Meijer vast aan haar onafhankelijke koers. "Ik wil bouwen aan iets dat echt verschil maakt", zegt ze tegen de krant.
Bron: PZC