Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Groentepasta uit Wemeldinge laat 'te kromme groenten' schitteren

Het Zeeuwse bedrijf Sophyn Greens is ooit begonnen vanuit frustratie over voedselverspilling in Senegal. Dat vertelt de oprichter van het bedrijf in Wemeldinge, Linsie Meijer, aan de PZC. Haar bedrijf maakt inmiddels ieder jaar duizenden kilo's pasta waarin verse groente wordt verwerkt, van paprika tot pastinaak. "Ik moest telers uitleggen dat hun bonen te krom waren voor Europa, terwijl ze perfect eetbaar waren." Die ervaring werd het zaadje voor haar missie om verspilling tegen te gaan én gezonde voeding toegankelijk te maken.

De onderneming draait nu op volle toeren: Meijer heeft één vaste kracht en zes parttimers in dienst, en de vraag naar de kleurrijke groentepasta stijgt, zeker richting de feestdagen. Hoewel grote bedrijven interesse tonen, houdt Meijer vast aan haar onafhankelijke koers. "Ik wil bouwen aan iets dat echt verschil maakt", zegt ze tegen de krant.

Bron: PZC

Gerelateerde artikelen → Zie meer