Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
scoren met smaak

Spaanse Rincón de Soto-peren sluiten seizoen af met sterke afzet

De oogst van de peren met beschermde oorsprongsbenaming (BOB) uit Rincón de Soto zit erop. Volgens de organisatie was de kwaliteit dit jaar uitzonderlijk goed. In totaal zijn er 19,3 miljoen kilo peren van de bomen gehaald in deze Noord-Spaanse streek.

Toch was de opbrengst iets lager dan voorgaande jaren. Dat komt vooral door bacterievuur en grillig weer, zoals hagelbuien, aldus de teelttechnische afdeling van de BOB.

© DOP Peras de Rincón de Soto

Ondanks die tegenvallers loopt de afzet voorspoedig. De nieuwe oogst wordt goed ontvangen, zowel door handelaren als consumenten. Om de peren nog bekender te maken, is het bestuur begonnen met extra promotieacties.

Zo vond op 9 oktober een grote presentatie plaats in Mercasevilla – het centrale versmarktplatform van Sevilla. Daar gaf Sixto Cabezón, technisch adviseur van het keurmerk, uitleg over de unieke eigenschappen van deze peer. Daarna volgden netwerkgesprekken tussen telers en groothandelaren.

De organisatie noemt de actie in Sevilla "verfrissend en doeltreffend" en ziet het als een belangrijke stap om de afzet in Andalusië – en vooral in de regio Sevilla – verder uit te bouwen.

Voor meer informatie:
Sixto Cabezón Largas
DOP Peras de Rincón de Soto
Tel: +34 607 149 010 (Spanje)
[email protected]
www.perasderincondesoto.com

Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer