Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
5 miljoen kilo reststromen verwerkt tot circulair producten

Minder voedselverspilling door zoete aardappelspread en bananenkoekjes bij Albert Heijn

Afgelopen jaar werkte Albert Heijn samen met leveranciers aan een circulair voedselsysteem. Door nauw samen te werken met telers, producenten en leveranciers ontwikkelde de supermarktketen al 100 producten met circulaire ingrediënten: van zoete aardappelspread tot bananenkoekjes. Samen goed voor een jaarlijkse reductie van 5 miljoen kilo voedselverspilling in de keten van Albert Heijn.


Door reststromen opnieuw te gebruiken als grondstof ontstaat een groeiend assortiment van producten waarin verspilling wordt tegengegaan en smaak behouden blijft. Klanten herkennen deze producten met circulaire ingrediënten aan een sticker op de verpakking. Jan Willem Balk, directeur sourcing bij Albert Heijn: "Zoete aardappelspread is ons nieuwste circulaire product. Zoete aardappelen die te groot of te klein zijn om in een verspakket te passen, verwerken we als ingrediënt in een nieuwe zoete aardappelspread. Daarmee redden wij zo'n 50.000 kilogram verse zoete aardappelen." Ook de AH Bananen cookie gemaakt van geredde bananen is een voorbeeld van een product met circulaire ingrediënten.

Publicatiedatum: