Veel bestaande kook- en saladeboeken bevatten vooral recepten voor bijgerechten of salades die onvoldoende voedingswaarde bieden voor een volwaardige maaltijd. Daarom brengt Juglen Zwaan van aHealthyLife een nieuw boek uit: Voedende Salades & Soepen.
"Het effect van een goede salade of soep op je gezondheid is een wereld van verschil vergeleken met een gemiddelde boterham met kaas," aldus Juglen Zwaan.
Voedende Salades & Soepen is geen kookboek, maar een handboek dat lezers leert hoe ze volwaardige maaltijdsalades en voedende soepen kunnen bereiden die écht verzadigen. Het boek bevat meer dan 130 recepten, variërend van supersnelle bereidingen tot uitgebreide, gelaagde salades. De recepten zijn ontwikkeld met speciale aandacht voor de juiste balans tussen vetten, eiwitten en koolhydraten, waardoor ze urenlang verzadiging bieden. De soepen in het boek zijn specifiek ontwikkeld als aanvulling op de salades.
Naast de recepten bevat het boek de vernieuwende 'salade- en soepmaker', waarmee lezers stap voor stap hun eigen creaties kunnen samenstellen. Speciale hoofdstukken behandelen technieken voor het verrijken van salades, waaronder fermenteren, het maken van dressings zonder onnodige toevoegingen, hummusvarianten en bouillons. Ook is er aandacht voor het gebruik van eetbare bloemen en een speciaal hoofdstuk over het creëren van een kindvriendelijke saladebar.
De recepten zijn mede ontstaan uit de beste inzendingen van de volgers van aHealthylife, een Nederlands platform over voeding en natuurlijke gezondheid.
Klik hier om het boek te bestellen
Voor meer informatie
www.ahealthylife.nl