Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Beneden eten de gasten, boven groeien de kruiden en sla"

Op de bovenste verdieping van restaurant Locals in Hotel Haarhuis (Arnhem) kweken chefs hun eigen kruiden, cressen en sla in verticale kassen van het bedrijf Vegger. Deze 'vertical farms' werken zonder aarde of pesticiden en gebruiken ledlicht. De verse oogst wordt direct gebruikt in de keuken, schrijft AD.

Dit duurzame systeem maakt lokale voedselproductie in de stad mogelijk. Restaurant Locals streeft ernaar alles lokaal en volledig te gebruiken, zelfs overschotten worden creatief verwerkt. Er wordt geƫxperimenteerd met diners tussen de kassen. Vertical farming is geen vervanging, maar een aanvulling op traditionele landbouw, zo geven ze aan. Lees hier meer.