Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Experience Programma Dutch Fresh Port

De wereld van groenten en fruit door virtual reality

De wereld van verslogistiek kwam eind maart tot leven tijdens de officiële opening van het vernieuwde Experience Programma bij Dutch Fresh Port, op locatie Kobus. "Deze innovatieve leeromgeving biedt jongeren en geïnteresseerden een unieke kans om kennis te maken met thema's als duurzame logistiek, gezonde voeding, digitalisering en reststromen – allemaal speerpunten binnen het cluster van bedrijven op Dutch Fresh Port", zo geven ze aan.



Een kijkje achter de schermen van de verslogistiek
Waar de bedrijven van buiten misschien ogen als grote 'blokkendozen', kregen VMBO-studenten van CSG De Lage Waard uit Papendrecht – op uitnodiging van het Da Vinci College – een kijkje achter de schermen. De leerlingen stapten letterlijk en figuurlijk in de wereld van groente en fruit tijdens de interactieve experience: 'Beleef de virtuele én echte wereld van groente en fruit'.

Leren door beleven: technologie in de praktijk
In samenwerking met Kobus, SVO vakopleiding food en MetaChef werd een interactieve leeromgeving ontwikkeld waarin theorie en praktijk samenkomen. Met behulp van 3D-beelden en een VR-bril konden studenten onder andere:

  • Het logistieke proces virtueel volgen en beleven
  • Zelf door een loods lopen vol rijdende heftrucks en draaiende verpakkingsmachines
  • De risico's van transportmiddelen en fysieke belasting ontdekken
  • Ervaren hoe het voelt om op hoogte te werken

Praktische inzichten en een beetje competitie
Naast techniek en logistiek was er ook aandacht voor gezondheid op de werkvloer, zoals de fysieke belasting bij het tillen. De ochtend werd feestelijk afgesloten met een bingo, waarbij de winnaar met een leuke prijs naar huis ging.

Grote belangstelling uit het onderwijs en het werkveld

"De belangstelling voor de Experience Programma's groeit snel. Steeds meer onderwijsinstellingen en organisaties tonen interesse in deelname aan dit initiatief. De experience rondom groente en fruit is één van de vier unieke programma's die Dutch Fresh Port aanbiedt om jongeren – maar ook volwassenen – te inspireren voor een toekomst in de verslogistiek."

De realisatie van dit programma was niet mogelijk geweest zonder de inzet van verschillende betrokkenen. Het initiatief is mede mogelijk gemaakt door programma van MRDH en GHC-Katapult. Dank aan o.a. Onno Kobus, Peggy Demelinne, Marc Bloemendaal, Sara Dzafic, Marleen Schuurman, Jacqueline van Duinen en Pieter van Dijk voor hun inzet in de voorbereiding en uitvoering.

Voor meer informatie of deelnemen:
Dutch Fresh Port
[email protected]
www.dutchfresport.eu

Publicatiedatum: