Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sandy Booth - New Forest Fruit

"Asperges met Brix van 10-11 de hoogste ooit gemeten"

De asperges bij New Forest Fruit werden op 24 februari gestoken, een week later dan vorig jaar. "Als de zon blijft schijnen, kunnen we de latere start goedmaken," zegt Sandy Booth, directeur en eigenaar van New Forest Fruit, gevestigd in The New Forest, Hampshire. "We hopen dit jaar 100 ton vroege asperges te telen."



Het bedrijf teelt 10 hectare asperges in onverwarmde tunnels, die liggen in een uniek microklimaat, waardoor ze ook een van de vroegste telers van aardbeien in het VK zijn. De aspergebedden worden gemaakt van kokosafval afkomstig van de aardbeien, en er worden geen chemicaliën gebruikt.

"We zijn niet de eerste telers van asperges in het VK, maar we zitten er dicht genoeg bij. De Brix-waarde is dit jaar met 10-11 de hoogste die we ooit gezien hebben, terwijl de import rond de 6 ligt," zegt Sandy Booth. New Forest Fruit teelt zowel groene als paarse asperges. Volgens Sandy kunnen de paarse asperges het beste rauw worden gegeten, omdat ze smaken naar verse erwten uit de peul.

Voor meer informatie:
Jackie Barr
New Forest Fruit Company
Tel: +44 (0)1590 612297
[email protected]
www.newforestfruit.com