Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Valentijnskomkommer in de vorm van een hart

Op Valentijnsdag kunnen restaurants speciale hartvormige komkommers serveren, die in Japanse stijl worden gekweekt met een transparante mal. Deze komkommers zijn kleiner dan de gebruikelijke en hebben een geconcentreerdere smaak en krokantere textuur. Ze zijn niet in supermarkten te koop, maar worden speciaal geleverd aan restaurants en cateringbedrijven door onder andere Rungis.

"De cultuur en de traditie komen uit Japan", vertelt Niels van den Berg van Rungis bij Omroep Rijnmond. "Daar doen ze het (komkommers in de vorm van een hartje maken, red.) met dezelfde techniek. Dus daar gebruiken ze net als hier een transparante mal die om de jonge komkommertjes wordt gelegd. De komkommer groeit dan verder in die mal en krijgt dan vervolgens ook die vorm." Lees hier meer.

Publicatiedatum: