Ook dit jaar opende het bedrijf ASPA2 het Franse aspergeseizoen: "We zijn op 13 januari begonnen met de oogst en afzet." De startdatum is losgekoppeld van de grillen van het weer dankzij een ondergronds warmwatersysteem waarmee de temperatuur van de grond kan worden gecontroleerd. "We hebben een groot voordeel doordat we de warmwaterkranen op elk gewenst perceel kunnen openen. Hierdoor kunnen we de oogstdatum van de asperges tot op een of twee dagen nauwkeurig bepalen."
Deze temperatuurbeheersing van de ruggen zorgt ervoor dat jaar na jaar asperges van een consistente kwaliteit kunnen worden aangeboden. "Ook dit jaar hebben we weer een product dat voldoet aan wat we gewend zijn: mooi wit, weinig vezels en nauwelijks bitter. Deze constante kwaliteit is een groot voordeel voor onze klanten die op zoek zijn naar een hoogwaardig product, zowel in Frankrijk als in het buitenland."
Een ander voordeel, dit keer verbonden aan de bodem, is dat de voorbereiding van de grond onder goede omstandigheden is verlopen ondanks de overvloedige regen. "Technisch gezien zijn al onze percelen klaar. Op de oude bedding van de Loire profiteren we van een grond die uitstekend afwatert, wat ons in staat stelt om zonder problemen ruggen te maken, ook als het veel geregend heeft. Helaas geldt dit niet voor alle aspergetelers."
Voor meer informatie:
Jacques Guironnet
ASPA2
Tel: +33 (0)2 47 58 95 93 (Frankrijk)
[email protected]
www.aspa2.fr