Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Europese consumenten kiezen voor gezondheid in plaats van duurzaamheid"

In het EIT Food Consumer Observatory 2024 Trust-rapport blijkt dat de meerderheid van de Europeanen vooral gezonder wil eten (51%) en dat het vertrouwen in telers het grootst is (67%), zegt Foodlog. Duurzaamheid speelt een minder belangrijke rol bij voedselkeuzes, met slechts 9% van de respondenten die het als prioriteit zien. Ondanks groeiend vertrouwen in telers, blijkt er veel onzekerheid over de betrouwbaarheid van informatie over voeding. Consumenten zoeken vooral informatie bij artsen en wetenschappers. Daarnaast is de bereidheid om innovatieve voedingsmiddelen te proberen gedaald. Het rapport benadrukt de noodzaak van meer transparantie en samenwerking in de voedselketen om consumenten beter te informeren en duurzame eetpatronen te bevorderen.

Klik hier om meer te lezen