Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste witte Nederlandse kasasperges geoogst in Peel en Maas

Tholen - Het Nederlandse aspergeseizoen is officieel begonnen. In de kas werden deze week de eerste witte Nederlandse asperges gestoken. Burgemeester Bob Vostermans van de gemeente Peel en Maas had de eer om de allereerste asperge van het seizoen te oogsten. Tijdens zijn bezoek kreeg hij van Teboza een kijkje achter de schermen en legden ze hem alles uit over de groei en oogst.

Rik Kursten van Teboza reikt een aspergepakket uit aan burgemeester Bob Vostermans

Trage start door koude nachten
Het voorjaar van 2025 begon met koude nachten, wat invloed had op de groei van de kasasperges. Ondanks de bescherming van de kas bleef de bodem langer koud, waardoor de eerste scheuten op zich lieten wachten. "Het seizoen begon later dan gehoopt, maar de vooruitzichten zijn nu positief", aldus teeltmanager Kris Teeuwen van Teboza.

Onder begeleiding van een van de medewerkers van het teeltteam steekt de burgemeester symbolisch de eerste Nederlandse kasasperge

Grote vraag naar vroege asperges
Met de eerste oogst in de kas is het aftellen naar het volledige aspergeseizoen begonnen. De markt voor vroege asperges trekt langzaam aan en de vraag is groot. "Ondanks de trage start is, dankzij de gecontroleerde omstandigheden in de kas, de kwaliteit van de eerste oogst uitstekend", aldus Kris. "Als de temperatuur de komende weken stabiel blijft, zal de productie verder toenemen en kunnen liefhebbers van dit seizoensproduct weer volop genieten."

Voor meer informatie:
Teboza
Zandberg 14b
5988 NW Helden
Tel: +31 (0) 77 307 1444
[email protected]
www.teboza.com