Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kwaliteitsuitdagingen voor Peruaanse gember

Peru staat opnieuw voor een moeilijk gemberseizoen, net als vorig jaar. De oogsten nemen af en kwaliteitsproblemen tasten het beschikbare aanbod aan. Twee ziekten, Erwinia en Ralstonia, hebben het seizoen overschaduwd en hebben geleid tot kwaliteitsgebreken bij aankomst. Deze terugkerende problemen vragen om duurzame oplossingen om de toekomst van de gemberteelt veilig te stellen.

ProGinger Peru, de organisatie die de Peruaanse gember- en kurkuma-exporteurs vertegenwoordigt, is van plan om een actieplan voor te leggen aan de overheid om te zorgen voor ziektevrije zaden. Cameron Mistal, oprichter en CEO van Happy Veg, steunt dit initiatief. "Als lid van ProGinger verwelkomen we deze stap omdat het zal leiden tot een betere productkwaliteit in de komende jaren," zegt hij.

Door de verminderde beschikbaarheid en kwaliteitszorgen loopt het Peruaanse gemberseizoen ten einde. Happy Veg is gestopt met het verschepen van gember uit Peru en haalt zijn producten nu uit Centraal-Amerika om de kwaliteitsrisico's te minimaliseren. Het Braziliaanse seizoen loopt ook ten einde, wat betekent dat tot de nieuwe oogst in juli begint, er weinig tot geen gemberaanvoer uit Zuid-Amerika zal zijn. Op dit moment domineert China de markt en de komende zes maanden zullen naar verwachting uitdagend zijn voor de levering van gember.

Links: Juli houdt gember vast in een gemberveld. Rechts: Cameron op de foto met een gemberkwekende familie.

Uitdagingen op het gebied van duurzaamheid en milieu
Naast de ziektedruk blijft de teelt in Peru ook een bedreiging vormen voor het milieu. In regenwoudgebieden worden grote gebieden gekapt om ruimte te maken voor gewassen zoals gember. "De toekomst van de gembersector wordt opgeofferd aan kortetermijnwinsten. Bij Happy Veg investeren we in regeneratieve land- en tuinbouw om de duurzaamheid van de Peruaanse gembersector te garanderen," benadrukt Mistal.

Ontbossing in gemberveld

Kwaliteit voor de VS en Europa
Happy Veg werd in 2019 opgericht door Cameron Mistal en is een familiebedrijf gevestigd in de VS. Het bedrijf is gespecialiseerd in de export van verse gember, kurkuma en knoflook en exploiteert twee verwerkingsfaciliteiten in Peru. Door verticale integratie en nauwe partnerschappen met lokale telers heeft het bedrijf waardevolle ervaring opgedaan in het continu verbeteren van de productkwaliteit voor klanten in de VS en Europa. "We hechten veel belang aan het begrijpen van de specifieke behoeften van onze klanten en het bieden van oplossingen op maat. Deze klantgerichte aanpak onderscheidt ons van andere leveranciers," aldus Mistal.

Fruit Logistica in Berlijn
Van 5 tot 7 februari staat Happy Veg op de Fruit Logistica in Berlijn. Het team kijkt ernaar uit om klanten van over de hele wereld te ontmoeten en programma's te ontwikkelen voor het komende seizoen. Daarnaast zal Happy Veg zijn nieuwe mango- en avocadoprogramma's presenteren. Bezoek het team in hal 25, stand A-53.

Gember geteeld in Peru

Voor meer informatie:
Cameron Mistal
Happy Veg
[email protected]
www.happyveginc.com