Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nog enkele partijen Rojo Brillante kaki's beschikbaar

Voor het nieuwe merk "Divino – il kaki italiano" eindigt het seizoen eerder dan verwacht. Dit komt door een onverwacht snelle afname van de voorraden, iets wat al voor de kerstperiode begon.

Vanuit Scanzano Jonico (Matera) vertelt Francesca Gallicchio van Gallicchio Frutta, het bedrijf achter het merk, dat de laatste partij kaki's uit de Zuid-Italiaanse regio Basilicata nog vóór half februari wordt geoogst. Het gaat om het Rojo Brillante ras, waarbij bewust is gekozen voor een late pluk. Dit om te testen hoe goed het fruit aan de boom blijft en wat de kwaliteit is in de late winter.

Rojo Brillante kaki's (foto van woensdag 29 januari 2025)

"Zo'n 100 ton kaki's, die er esthetisch nog goed uitzien en in een vergevorderde rijpheidsfase zitten, gaan binnenkort naar verschillende groothandelsmarkten in Italië. We ronden daarmee 2024/25 af, naar verwachting zo'n twintig dagen eerder dan gepland. De afzet is dit jaar uitstekend verlopen, beter dan vorig seizoen. Begin 2025 hadden we nog 400 ton in de koelcellen, maar die waren razendsnel verkocht, zowel in Italië als in het buitenland. De vraag was groot en de prijzen lagen 20% hoger dan tijdens de piek van het seizoen. Als we meer voorraad hadden gehad, was afzet geen enkel probleem geweest. Ondanks 40% meer fruit dan vorig jaar, hadden we zelfs nog extra volumes uit Zuid-Italië kunnen opnemen om het seizoen verder te verlengen."

"Wat we uit dit seizoen meenemen, is hoe belangrijk het is om de oogst zo laat mogelijk te plannen. We hebben daar bewust een deel van ons areaal voor gebruikt. Ook hebben we een aantal kratten in de koelcellen bewaard om de houdbaarheid van de kaki's verder te onderzoeken", besluit Gallicchio.

Voor meer informatie:
Divino - Il kaki italiano
Gallicchio Frutta Srls
Via Piemonte nr. 36/b
75020 Scanzano Jonico (MT) – Italië
Tel: +39 335 5872063 (Antonio)
Tel: +39 334 8121776 (Francesca)
[email protected]
Ilkakidivino.com