Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"De Europese kiwimarkt stemt ons tevreden"

De kiwimarkt begint de laatste weken aan te trekken. De Italiaanse coöperatie Sapore di Romagna zet groene kiwi's af in heel Europa. "De kwaliteit van het product is uitstekend, wat het geschikt maakt voor de lange bewaring", legt manager Luca Canonici uit. "Daarom hebben we geen haast gehad om het meteen op de markt te brengen. Tot halverwege januari hebben we 30% van onze voorraad verkocht. De overige 70% zullen we van nu tot eind mei afzetten."

Broers Luca en Cristian Canonici

"Dit jaar hebben we ongeveer 3.500 ton groene kiwi's opgeslagen, meer dan vorig seizoen. Vanaf komende herfst zullen we ook gele kiwi's aanbieden, dankzij een overeenkomst met Jingold. Dan komt er zo'n 80 hectare in productie."

Van de 3.500 ton kiwi's die dit jaar beschikbaar zijn, is ongeveer 1.000 ton biologisch. Over de markt zegt Canonici dat er tot december 2024 op overzeese markten nog aanbod van kiwi's was uit het zuidelijk halfrond. "Dus hebben we ons vooral gericht op de Europese markt. Op dit moment is de vraag grillig. Soms stijgt die ineens sterk gedurende een paar dagen, om daarna weer af te vlakken. Dit gebeurt elk jaar, maar het positieve is dat het dit keer al vanaf begin januari speelt, terwijl het andere jaren veel rustiger was."

Momenteel verkoopt Sapore di Romagna de helft van zijn kiwi's in Italië en de andere helft in Europa. "Maar op basis van onze afspraken verwachten we dat de export in de komende maanden boven de 60% uitkomt."

Enrico, Mattia, Luca en Cristian Canonici in het pakstation. Enrico en Mattia vertegenwoordigen de derde generatie.

Canonici is optimistisch over de rest van het verkoopseizoen. "Ik merk dat de professionaliteit van de Italiaanse bedrijven erg hoog is. Dat is het resultaat van veertig jaar ervaring. Hierdoor kunnen we kwaliteitsnormen garanderen die voldoen aan de eisen van zelfs de meest veeleisende markten", besluit hij.

Voor meer informatie:
Coop Sapore di Romagna Soc. Agr.
Via del Canale, 20/D
47122 Forlì (Italië)
Tel: +39 (0)543 476344
[email protected]
www.saporediromagna.it