Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spaanse onderzoekers ontwikkelen 'super-sla' boordevol bètacaroteen

Een team van het Instituto de Biología Molecular y Celular de Plantas (CSIC) en de Universitat Politècnica de València heeft een genetisch aangepaste slasoort ontwikkeld, genaamd CalBio, die tot dertig keer meer bètacaroteen bevat dan traditionele sla. Bètacaroteen is een krachtige antioxidant en een belangrijke bron van vitamine A, wat essentieel is voor een sterk immuunsysteem, gezonde huid en betere cognitieve functies.

Deze innovatie biedt een mogelijke oplossing voor vitamine A-tekort, dat wereldwijd miljoenen mensen treft en kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen, zoals blindheid. De supersla kan bijdragen aan het terugdringen van chronische aandoeningen zoals diabetes en biedt bescherming tegen schadelijke vrije radicalen.

Naast de gezondheidsvoordelen biedt de CalBio ook kansen voor de tuinbouwsector. Telers kunnen profiteren van de verhoogde marktwaarde van deze superfood, terwijl consumenten profiteren van een voedzaam product dat dezelfde smaak en textuur heeft als gewone sla. De onderzoekers hopen met deze doorbraak bij te dragen aan duurzamere teelt en gezondere voeding wereldwijd.

Lees hier meer over de supersla.

Publicatiedatum: