Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Consumentenvraag naar sinaasappelen komt niet helemaal overeen met verwachtingen Spaanse handel

De regen eind oktober en begin november heeft het citrus aan de oevers van de Guadalquivir, in de Zuid-Spaanse provincies Córdoba en Sevilla, goed gedaan. Toch merkt een handelaar op dat het vocht het fruit vatbaarder maakt voor rot. Daarom is het cruciaal om tijdens de oogst en verwerking voorzichtig te werk te gaan om de houdbaarheid te garanderen.

"Tot voor kort verkochten sommige supermarkten nog geïmporteerde sinaasappelen, en de vraag van consumenten was niet bijzonder hoog. Maar de laatste dagen hebben Valenciaanse handelsbedrijven opdracht gegeven om grote hoeveelheden sinaasappelen te plukken in Córdoba en Sevilla, gezien de situatie in Valencia zelf."

"Prijzen op het hout lagen tussen de 27 en 35 cent per kilo, exclusief oogst- en transportkosten. Het probleem is dat dit jaar in deze regio kleine maten overheersen; afhankelijk van het perceel is 40 tot 70% van het fruit klein. Daardoor hebben veel handelaren die deze telersprijzen hebben betaald, moeite om de sinaasappelen te verkopen, mede omdat supermarkten relatief lage prijzen hanteren voor sinaasappelen in netjes."

"Aan de andere kant verkopen de grote maten goed, net als sinaasappelen met blad, hoewel het trager gaat dan andere jaren. Steeds meer telers stappen over op citrus met blad, maar het is wel essentieel om dit product goed te selecteren op maat en presentatie."

"Citrus met blad heeft zijn markt en wordt tegen goede prijzen verkocht in landen als Italië, België en Frankrijk. Maar als we deze sinaasappelen op een willekeurige manier gaan presenteren, ontstaat er concurrentie en zullen de prijzen dalen. En dat is precies wat we niet willen."

"Vorig jaar zagen we al de gevolgen van de import van Egyptische sinaasappelen. Half december komen de eerste weer op de markt. Hoewel we er nu niets over horen, zullen we zien hoe het seizoen verloopt, want ze hebben steeds meer fruit van goede kwaliteit."