Christine Loogman: proef in Portugal met Doré's

"Nicola onbetwist de belangrijkste importaardappel"

Tholen - Bij aardappelgroothandel A.C. Loogman uit Amsterdam is het importseizoen al weer even aan de gang. "Momenteel hebben we Alpha's uit Malta, Diamant uit Cyprus en Nicola's uit Israel, inclusief kriel beschikbaar", vertelt Christine Loogman. "De volumes zijn momenteel nog iets lager door de koude weersomstandigheden, maar vraag en aanbod zijn wel aardig in evenwicht doordat het hier tot nu toe ook nogal koud is geweest.""Ik verwacht dat in mei de vraag naar import-aardappelen echt los gaat barsten. Op 1 mei schakelen de eerste supermarkten over op de nieuwe aardappelen.Tot nu toe is de oude oogst nog redelijk goed geweest. Als het mooi weer is, gaat men pas aan nieuwe aardappelen denken", vervolgt Christine. "Nu verpakken we voornamelijk de grote maten voor de supermarkten, maar ook de betere detaillisten weten ons te vinden voor de primeuraardappelen."


Cyprus maart

Volgens de importeur blijft de Nicola onbetwist het belangrijkste ras bij de importaardappelen. "Al jaren staan de Nicola's bij afnemers op nummer 1 en ook dit jaar zien ze er weer erg goed uit. Andere belangrijke import rassen zijn Bellini, Vivaldi, Marabel en Annabelle.


Bellini

Christine vertrekt volgende week naar Portugal en Spanje om daar de teelt met eigen ogen te zien. De eerste Spaanse aardappelen worden halverwege mei bij Loogman verwacht en eind mei volgen de Portugese aardappelen. Momenteel heeft Loogman een proef in Portugal met Doré's.


Nicola's in Spanje

Al jaren biedt A.C. Loogman ook biologische aardappelen aan en de eerste container biologische Nicola's uit Israel is alweer in Amsterdam gearriveerd. "De afzet van bio-aardappelen is al jaren stabiel. Nu is er even een grote vraag, omdat er verder weinig 'oude oogst' biologische aardappelen beschikbaar zijn. Ik verwacht dat het seizoen halverwege mei wel ten einde is", besluit Christine.


Veld Marabel in Portugal

Voor meer informatie:
Christine Loogman
A.C. Loogman & ZN.
Food Center Amsterdam
Jan van Galenstraat 4
1051 KM Amsterdam
020 6823573
christine@acloogman.nl
www.acloogman.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven