Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Schommelingen op groentemarkt maken het er niet gemakkelijker op"

Voor het eerst teelt het Italiaanse Bernardi "fijne snijbiet", ook wel "kruiden van Romagna" genoemd, en de markt lijkt het product goed te accepteren. "Het is een bladgroente die we zelf telen en we krijgen uitstekende feedback van de klanten. Binnen enkele uren gaat het product van het veld naar het schap in de supermarkt. Versheid is de basis van kwaliteit", stelt Christopher Bernardi.

Armando Aruci en Christopher Bernardi met de "kruiden van Romagna"

Bernardi heeft ook dit jaar weer het areaal uitgebreid. Het beslaat ondertussen bijna 200 hectare, waarvan 6 ha kasteelt, allemaal in de provincie Rimini. "Een ander belangrijk product dat we in deze tijd van het jaar kunnen leveren, is bloemkool. De teelt verloopt goed, ondanks enkele aanvankelijke problemen door de weersomstandigheden. De prijzen zijn normaal, het is alleen jammer dat de teeltkosten zo hoog zijn. Ze nemen een grote hap uit de winstmarges."

Christopher Bernardi bij kratten vol met bloemkool

Bernardi zet ook veel producten van andere telers af, momenteel bijvoorbeeld venkel uit de Zuid-Italiaanse regio Basilicata. "De markt beloont product van goede kwaliteit: daarom volgen we onze leveranciers op, zodat ze in lijn zijn met onze protocollen." Alle groenten van Bernardi zijn residuvrij.

Bernardi levert ook courgettes

"In de kas beginnen we binnenkort met het planten van meloenen en later zullen we aubergines telen. De beschermde teelt stelt ons in staat om ook vroeg en laat in het seizoen product aan te bieden en om meer producten van eigen teelt residuvrij te hebben. In de buitenteelt zullen we ook puntarelle en prei hebben. Om bodemuitputting te vermijden en altijd de maximale kwaliteit te behalen doen we aan gewasrotatie", legt Bernardi uit.

Christopher Bernardi

Over de markt van de afgelopen maanden zegt de teler dat er schommelingen zijn geweest. "In november was er een tekort aan groenten. De vraag kwam van overal en de daaropvolgende prijsstijging was fors. Daarna trad er een stabielere fase in, tot februari. In februari nam het aanbod weer toe, maar stagneerde de consumptie of daalde ze zelfs, en dus ook de prijzen. Het is niet gemakkelijk om zo te werken met al die schommelingen."

Voor meer informatie:
Bernardi srl
Via San Martino in Riparotta 5T
47922 Rimini (Italiƫ)
Tel: +39 (0)541 740436
[email protected]
www.ortofruttabernardi.it