Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
thermoboxen voor asperges

"Gewicht per asperge blijft bijna op het oogstniveau"

Een van de deelnemers aan de expoSE in Karlsruhe dit jaar was het in Würzburg gevestigde va-Q-tec. De producent van hoogwaardige thermoboxen presenteerde zich op uitnodiging van hoofdorganisator VSSE en kan terugkijken op een succesvolle beurs, vertelde Marc Mölter, Head of Sales Food bij va-Q-tec.

Hij ziet met name interessante toepassingsmogelijkheden voor de va-Q-tray productlijn in de gehele asperge- en bessensector, van de kleine directe handel tot grootschalige telers. "De bijzonder duurzame en voordelige herbruikbare systemen van va-Q-tec blijven in vergelijking met conventionele isolatieboxen aanzienlijk langer op temperatuur en maken zo volledig nieuwe processen voor de levering en bewaring van producten mogelijk."

In de voedingsindustrie heeft het bedrijf zich tot nu toe vooral gericht op de ontwikkeling en verkoop van isotherme trays voor transport tijdens de zogenaamde last mile, bijvoorbeeld van de supermarkt naar de consument, legt Mölter uit. "Groenten en fruit zijn relatief nieuw voor ons. In dit opzicht was de expoSE ook belangrijk voor ons om ervaring op te doen. We hebben bijvoorbeeld geleerd dat het belangrijk is om de temperatuur stabiel te houden op 1-2 graden bij het transport van asperges. Dit is veel langer mogelijk met onze va-Q-tray in vergelijking met de conventionele isolatiekisten die tot nu toe werden gebruikt. Dit heeft weer een positief effect op de kwaliteit van de asperges. Bovendien gaat er minder vocht verloren tijdens het transport. Dit betekent dat het gewicht per stuk ongeveer op het oorspronkelijke niveau blijft, wat ook in het belang is van de verkoper."


Marc Mölter (r) en zijn collega op de expoSE dit jaar in Karlsruhe

Analyses tonen ook aan dat de smaak van de asperges verandert zodra het product warmer wordt. Deze smaakverandering wordt actief tegengegaan door de trays te gebruiken en de temperatuur te stabiliseren. Andere voordelen zijn de langere levensduur van de kisten in vergelijking met conventionele polystyreenoplossingen en de hygiëne en mogelijkheid om de kisten te reinigen. Mölter: "Op expoSE bleek dat de gebruikelijke aspergekisten precies in onze 600x400cm trays passen. Dit heeft een positief neveneffect, namelijk dat de asperges bij de kraam niet gekoeld hoeven te worden met extra ijs of iets dergelijks."

Voor meer informatie:
Marc Mölter
va-Q-tec AG
Alfred-Nobel-Str. 33
97080 Würzburg, Duitsland
Tel: +49 (0)931 35 942 0
[email protected]
https://va-q-tec.com

Publicatiedatum: