Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Drinken van puur vruchtensap is geen alternatief voor eten van fruit"

Het is niet aan te raden om puur vruchtensap (gedeeltelijk) te gebruiken als vervanging voor fruit, vooral vanwege de lage verzadigingswaarde in combinatie met het hoge suikergehalte. Maar het drinken van puur vruchtensap hoeft niet, net zoals dranken met toegevoegd suiker, volledig te worden afgeraden. Matige consumptie van puur vruchtensap past binnen een gezond voedingspatroon, maar niet ter vervanging van fruit, zo blijkt uit een proefschrift van Floor Scheffers aan de Universiteit Utrecht.

Puur vruchtensap, zonder toevoegingen, heeft overeenkomsten met zowel fruit als dranken met toegevoegd suiker (zoals cola, limonadesiroop en sport- en energiedrank). Puur vruchtensap bevat, net als fruit, vitamine C en flavonoïden, maar het geeft minder verzadiging en bevat ongeveer net zoveel suiker als dranken met toegevoegd suiker. Matige consumptie van puur vruchtensap bleek gunstig voor het risico op hart- en vaatziekten terwijl er geen verband werd gevonden met diabetes type 2 en astma. Toch is het bewijs nog beperkt.

Bron: Universiteit Utrecht

Publicatiedatum: