Aart Blom, Fruitpartners Blom:

"Nauwelijks verschil in prijs tussen klasse I en II peren"

Tholen - Op de hardfruitmarkt liggen de prijzen op een goed niveau. "Met name de sterke markt voor de klasse II peren valt op, die prijs. verschilt nauwelijks van de klasse I. Dat is eigenlijk onvoorstelbaar", aldus Aart Blom van FruitPartners Blom uit Deil. "Bij de appelen zien we die scheiding veel meer. Daar belanden de klasse II appelen al snel richting de schillerij of industrie, maar bij de peren leggen de klasse II peren een goede bodem in de markt."

Was FruitPartners Blom een aantal jaren geleden nog erg gefocust op de verkoop van appelen op de binnenlandse markt, de afgelopen jaren is de focus steeds meer verschoven naar de peren. "En de peren gaan alle klanten op. Zo loopt de export naar Duitsland erg goed, maar ook landen als Italië, Frankrijk en Spanje doen goed mee. Er gaat overal wel wat heen", constateert de hardfruithandelaar.

"Perenprijzen liggen allemaal zo tussen de 80 cent en 1 euro. Ik verwacht ook niet direct een dipje in de markt, maar wel moeten we als sector alert zijn dat de telers niet hun cellen dichthouden in de hoop op nog hogere prijzen. We moeten wel zorgen dat we blijven ruimen," aldus Aart. "Ook de appelverkoop loopt goed door, maar dat is puur een binnenlandse aangelegenheid. Ook voor de klassiekers als Elstar en Jonagold is er een goede markt. En hoewel er veel partijen bezig zijn met clubrassen moeten we niet vergeten dat deze klassiekers nog altijd het grootste aandeel hebben."

"Kwalitatief zien we wel dat de appels het in de warme weken moeilijker hebben gehad, maar vooralsnog is er nog voldoende goed fruit beschikbaar. Persoonlijk verwacht ik dat de appelprijs nog wel wat verder kan stijgen, al verwacht ik dat er in het voorjaar wel meer importappelen deze kant op gestuurd zullen worden met deze prijzen. Maar op het moment zijn er niet zoveel alternatieven."

Voor meer informatie:
Fruit Partners Blom
Hooiweg 16
4158 LE Deil
Tel: 0345-651311
aart@fruitpartnersblom.nl
www.fruitpartnersblom.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.