International Plant Selection

"Grote markt voor Zuid-Afrikaanse vroege abrikozen"

De oogst van Carmingo-abrikozen is gestart in de Koo-vallei van de West-Kaap en omdat Chileense abrikozen voornamelijk naar de Verenigde Staten gaan, is er een grote markt voor Zuid-Afrikaanse abrikozen.

Rechts: Pierre Burger, eigenaar van Protea Farm, en bedrijfsmanager Wayne Schoeman met hun eerste Carmingo-abrikozen van het seizoen

“Op dit moment zijn er eigenlijk geen andere landen die concurreren met Zuid-Afrika op het gebied van vroege abrikozen. Australië en Nieuw-Zeeland hebben ook wel wat geoogst, maar niet echt van zulke volumes dat het ons in het VK en de EU stoort,” zegt Michael Oosthuizen van International Plant Selection. “Er is heel weinig tot geen concurrentie voor Zuid-Afrika op dit moment van het seizoen.”

Hij is erg enthousiast over de Carmingo-variëteiten die voornamelijk zijn gevestigd in de Koo-vallei, in de Klein Karoo en in de Ceres-vallei. Hij zegt dat de nieuwe Carmingo-rassen nog vroeger worden geoogst dan andere vroege variëteiten (zoals Supergold) die momenteel beschikbaar zijn.

De abrikozen worden vanuit Kaapstad per luchtvracht vervoerd en omdat de volumes beperkt zijn, is het fruit voornamelijk bestemd voor de Britse retail.Tot en met week 8 worden Carmingo-abrikozen geoogst in Zuid-Afrika, met de belangrijkste bestemmingen in het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie. Incidenteel worden ook zendingen naar kopers in Rusland en het Midden-Oosten verzonden.

Voor meer informatie:
Michael Oosthuizen
International Plant Selection
Tel: +27 83 228 9348
toyoosth@iafrica.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.