Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Stamppot verkozen tot favoriete aardappelgerecht van Nederland tijdens Aardappelverkiezing

Gisteren ging Nederland naar de stembus. In het proef- en stemlokaal in de Posthoornkerk in Amsterdam stemde men in stemhokjes voor het favoriete aardappelgerecht van Nederland. De stemmen zijn geteld, en stamppot kwam met afstand als winnaar uit de bus (44% van de stemmen, daarna ovenschotel 34% en friet 22%). De Nederlandse Aardappel Organisatie organiseerde deze verkiezing met een knipoog naar, en als verbindende tegenhanger van de Tweede Kamerverkiezingen met de boodschap: welke achtergrond, portemonnee of gedachtegoed je ook hebt, voor iedereen is er een aardappelgerecht te vinden.

Samuel Levie, chef van de Aardappelverkiezing: "Nederland heeft massaal voor stamppot gekozen als hét favoriete aardappelgerecht. Stamppot past natuurlijk ook enorm goed bij het weer van dit moment."

Elke smaak telt
Bezoekers stonden in de rij om hun stem uit te brengen tijdens de eerste Aardappelverkiezing van Nederland. Uit de voorverkiezing bleek dat Nederland gek is op aardappelen. Uit ruim 700 reacties kwamen de stamppot, friet en ovenschotel als absolute favorieten uit de bus. "Om de ultieme test aan te gaan, creëerde chef en aardappelliefhebber Samuel Levie speciaal voor de verkiezing drie ultieme varianten van de gerechten: friet met dragonmayo en gepekelde eierdooiers, gegratineerde ovenschotel met pompoen en waterkers, en andijviestamppot met koningsboleet en sjalottenjus. Bezoekers aan het stem- en proeflokaal in de Posthoornkerk namen de proef op de som, en brachten hun stem uit in stemhokjes op het aardappel-stembiljet."

Bron: Food Cabinet

Publicatiedatum: