Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Waltson Chips introduceert nieuwe Sweet BBQ ribbel

"Regenval zal enkel in bewaring tot problemen kunnen leiden"

Tholen - Voor de verwerkende industrie van aardappelen hebben de overstromingen in een groot deel van Vlaanderen nog geen grote gevolgen. "Wij hebben alles zo goed als binnen, waardoor we enkel in bewaring nog problemen kunnen ondervinden. Hier in de streek zitten er echter nog zeer veel aardappelen in de grond", vertelt Joost Debeuckelaere van Waltson Chips, die daarnaast ook een eigen aardappelgroothandel Agro Debeuckelaere heeft.

Voor de ambachtelijke chips begint nu langzaam de piekdrukte van het jaar te ontstaan. "Met de feestdagen zien we toch altijd dat men meer en meer naar een ambachtelijk chipje in plaats van industriechips grijpt. De komende twee weken zullen de bestellingen voor de voedsel- en kerstpakketten binnen gaan komen. Die vraag zien we wel weer opkomen", zo legt Joost uit. De chips liggen inmiddels bij verschillende speciaalzaken, maar ook bij zelfstandige ondernemers van onder meer Carrefour, Ahold Delhaize en Spar.

Toch verwacht Joost geen problemen met de aanvoer in aanloop naar deze drukte. "Laten we voorop stellen dat het verschrikkelijk is. Vele telers weten niet of ze nog wel kunnen gaan rooien. Door de overstromingen bevinden veel boerderijen zich op een eiland en het stopt ook niet. Vandaag is er weer veel regen verwacht en het noodplan is nog altijd van kracht. Iedereen wordt geadviseerd nog binnen te blijven."

"Wij hebben het geluk dat we bijna alles binnen hebben en daarnaast hebben we voor de chipsverwerking nog contracten, waardoor er voor ons op het moment niet veel problemen zullen ontstaan. Het is wel afwachten hoe de aardappelen zich in de bewaring gaan houden. Hier en daar zal er nog wel wat rot in zitten, waardoor we in de toekomst nog wat problemen kunnen ervaren. De levering zal echter niet in gevaar komen."

Het steeds extremere weer zorgt dan ook voorlopig nog niet voor grote zorgen bij de ondernemer. "Er zullen nieuwe rassen op de markt moeten komen die hier beter tegen bestand zijn, maar daar is men mee bezig. Het chipssegment is daarin wat kleiner dan het verssegment, waardoor de aandacht daar eerst naartoe gaat. Echter verwachten we wel dat het ook voor de verwerkende industrie zal komen."

Joost kijkt dan ook nog altijd met veel ambitie naar de toekomst. Zo is het assortiment van Waltson Chips recent dan ook uitgebreid. Naast de Naturel, Paprika, Sea Salt & Black Pepper en Sea Salt & Balsamic Vinegar smaken, is Sweet BBQ ribbel geïntroduceerd. "Daar hebben we mooie reacties op mogen ontvangen. Nu hebben we een aantrekkelijk assortiment dat we tentoon kunnen stellen op beurzen en in de schappen."

Waltson Chips is van 19 tot en met 22 november op de Horeca Expo in Gent op stand 8313.

Voor meer informatie:
Joost Debeuckelaere
Waltson Chips
+32 51 70 16 25
[email protected]
www.waltson.be