Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Klimaatverandering beïnvloedt Egyptische fruitteelt

De extreme hitte deze zomer in Egypte dwong telers van een 40 hectare grote boomgaard in de Nijldelta om buitengewone maatregelen te nemen, zoals het inpakken van elke mango met papier en het aanbrengen van klei op sinaasappels als bescherming tegen de brandende temperaturen. Deze zomer is uitgeroepen tot de warmste ooit gemeten in Egypte, met temperaturen midden november die nog steeds boven de 30ºC uitkomen, bijna 10ºC hoger dan het historische gemiddelde voor deze tijd van het jaar.

De door klimaatverandering veroorzaakte stijging van de zeeniveaus veroorzaakt niet alleen erosie langs de Middellandse Zeekust van Egypte, maar verzilt ook snel de vruchtbare land- en tuinbouwgronden in de cruciale Nijldelta, een regio die essentieel is voor de land- en tuinbouw van het land. Tegelijkertijd leiden langere en warmere zomers tot hogere kosten en lagere opbrengsten voor boeren en telers, wat een domino-effect heeft op consumenten die al te maken hebben met sterk stijgende inflatie te midden van economische uitdagingen.

De gerenommeerde klimaatverandering- en landbouwexpert Waleed Ramadan merkte de verschuiving in groeipatronen op en verklaarde: "Wat vroeger alleen in Zuid-Egypte werd geteeld, waar het warmer is dan in de rest van het land, wordt nu in het noorden geteeld. En de gewassen die normaal gesproken in september of oktober worden verbouwd, worden nu verschoven naar november en december wanneer het weer koeler is."

Deze verandering in de teelt heeft niet alleen invloed op lokale markten, wat leidt tot hogere prijzen, maar beïnvloedt ook het exportseizoen. Bijvoorbeeld concurrentie van aardbeien met superieure kwaliteitsproducten uit landen als Marokko en Spanje verlengt het exportseizoen van Egypte tot mei en juni.

Bron: www.thenationalnews.com

Publicatiedatum: